Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
kidroca avatar kidroca 117 Точки

Въпрос относно Palindromes

Имам въпрос относно задачата със палиндромите:

Write a program that extracts from a given text all palindromes, e.g. ABBA, lamal, exe and prints them on the console on a single line, separated by comma and space. Use spaces, commas, dots, question marks and exclamation marks as word delimiters. Print only unique palindromes, sorted lexicographically.

Input:

Hi,exe? ABBA! Hog fully a string. Bob

Output: 

a, ABBA, exe

Защо "Bob" не се зачита за палнидрома (ясно че главно 'B' е != от малко 'b')? 

Направих едно търсене в google и не можах да намеря определение за палнидроми което ги ограничава да бъдат от еднакъв case. "За да бъде една дума палиндром трябва да може да се чете по един и същи начин от двете й страни" - "Bob" отговаря на това условие. 

Другият ми въпрос е свързан с "Print only unique palindromes", ако Главните и малките букви имат значение за палиндромът то значи "ABBA" и "abba" в едно изречение могат да се зачетат за уникални. Как според вас е правилно? 

 

 

 

Тагове:
0
Fundamentals Module
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки
Best Answer

В случая определението за палиндром, което се ползва в задачата, е че един стринг е палиндром, ако като го обърнем получим същия стринг. Това мисля отговаря на въпросите ти. Очевидно е от примерите, че се очаква сравнението да е case-sensitive.

2
quickben avatar quickben 974 Точки

string.reverse върши добра работа ;)

1
kidroca avatar kidroca 117 Точки

Благодаря :)

0