Loading...
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Имаше някакъв гаден случай в тази задача, когато се решаваше с цели числа ако не се лъжа; нещо свързано с 12:00, 00:00, което беше неприятно за оправяне дори да знаеш кога точно се получава. Най-добре ползвай DateTime, има готови методи за добавяне на часове/минути и няма да се налага да мислиш за особените моменти.

0
pavlin_kolev avatar pavlin_kolev 8 Точки

Аз също получавах 87 точки - получавах грешен отговор на тест 4. След 1 час проби разбрах къде ми е грешката(вече имах 100 точки) но не разбрах защо се получава. Разбрах че когато часът на приключване на изпита, в твоя случай endHours e равен на 35, examPartOfDay трябва да е същия като partOfDay.Преди последния си Console.Writeline() пробвай да направиш провеката(тази проверка обаче трябва да е преди да промениш endHour=endHour-12)

if(endHours==35)

{

examPartOfDay=partOfDay;

}

а редът: endHour=endHour-12;

трябва да е след това.

Не знам защо се получава, но това работи при мен и имам 100 точки, след тази проверка.

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Това прилича по-скоро на хак и случайност. Най-добре погледнете тестовете да видите къде се получава.

0

Забравих да добавя, че промяната на endHours трябва да е: endHours=endHours%12   a не: endHours=endHours-12; 

0

Да прав си, определено случайно разбрах къде е грешката(затова и не мога да си я обясня).

А от къде можем да ги видим тестовете, понеже към задачата има линкове само към условието и авторското решение?

0
snowstorm avatar snowstorm 2 Точки

И аз получавам 87/100. Благодаря на другите за насоките!

Искам да спомена, че в авторското решение се използва:
Console.WriteLine("{0:hh:mm:tt}", endTime);

Това :tt при моята версия VS2013 хем не работи, хем не дава грешка, просто е празен стринг. "12:02:".

Казвам, за да не се чуди някой, ако изпадне в същата ситуация.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.