Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Здравей,

Проблемът е отстранен. Удължих също така срока за оценяване с един ден.

0
Ivaka127 avatar Ivaka127 20 Точки

Привет,

От проверените от мен домашни забезялзах, че някои хора не трият папките bin, obj, TestResults и файла suo. Препоръчвам да се трият като се предават, защото са излишни. Генерират се автоматично при билд и понякога дават ядове като са билднати на друга машина и проверяващият трябва да ги трие ръчно. .suo файла е бинарен, пази незначителни настройки, брейкпойнтите и други излишни неща, така че спокойно може да се забърсва при качване. Като се изтрият тея неща архивите намаляват около 90%.

Друга препоръка към колегите. Има малко хора, които предават само имплементации, без да са нагласили входове от конзолата или някакъв друг начин да се рънне директно, демек не може да се провери без да се пише код. Според мен домашните трябва да се предават готови за тестване с нагласени параметри към съответните входни методи или някакъв прост вход от конзолата. Имайте предвид, че колегите, които отделят време за проверяване, също има ангажименти, не могат да отделят супер много време на едно домашно.

 

:)

4
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Да добавя, че в TestResults папката обикновено има данни, които могат да нарушат анонимността на домашното.

2
krach avatar krach 65 Точки

Ами това го бях писал и в друга тема, но далеч не само това са проблемите с проверката на домашните. Последното, което получих като коментар е " Има проблем с отваряне на домашното". Проверих го от няколко други компютъра/браузъра и съответно всичко си беше ОК. Явно човека изобщо не е разбрал, че става дума за Java (в моя случай) или нещо друго го е затруднило. Да не говорим, че повечето макар и положителни коментари са напълно безсмислени или даже излишни. Предполагам се прави с цел да не ти накърнят достойнство или пък да се трупат точки от проверката на домашни. Но каквато и да е причина, според мен проверките в този си вариант имат изключително ниско КПД, Както за проверяващия така и за оценявания. Чиста проба загуба на време. Карал съм онлайн курсове, където при проверка на дадено домашно, имаш различни въпроси по дадената задача. Как се е справил като цяло; Четимост на кода; Конструктори; Методи и тн според случая. Докато тук едно поле за коментар и в повечето случаи се пишат тъпотии, било то и любезни. Да не говорим, че изобщо нямаш обратна връзка относно това дали си или не си се справил. Най - малкото като дадена оценка от проверяващия.

2