Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
t.316 avatar t.316 137 Точки

TWPS - GitHub - Star, Fork, Pull Requests

Здравейте!

В лекциите за Сорс контрол системи и Инструменти за управление на проекти се говори много за GitHub. Въпреки това не говорихме за това какво са  Star, Fork и Pull Requests.

Ще съм много благодарен, ако някой обясни какво представляват и как се използват.

Тагове:
1
Teamwork and Personal Skills
kidroca avatar kidroca 117 Точки
Best Answer

Здравей,

Без да влизам в подробности ето малко информация.

Pull Request - това се прави когато примерно искаш да промениш(да commit-ваш към) нещо към чужд проект - такъв във който не си в списъка на упълномощените лица. В такъв случай някой ще разгледа предложените от теб промени и ще вземе решение да ли да ги приеме или отхвърли.

Един от начините това да стане е чрез сравняване на Fork-ове, или по скоро branch-овете им ( branch - клон). 

Когато click-неш върху PullRequests може да разгледаш какви requst-и чакат за одобрение - open, за кои е взето решение - closed, или да създадеш нов.

Fork - когато избереш fork се създава "копие" на repository-то което разглеждаш и се добавя към твоя списък. Това е копие  на repository-то към момента в който си го fork-нал. Върху него може да работиш като със свое repository, то не се синхронизира със оригиналното repository от където си го взел - можеш да ги свириш, просто не става автоматично. 

Ако просто искаш да ползваш(следваш) даден проект и нямаш намерения да правиш официални промени по него не е нужно да правиш fork, ако е public repository можеш просто да си го pull-ваш.

Branch - при по - големи проекти и/или когато се работи едновременно от няколко човека, проектът може да се разклони на по малки парчета върху които да се работи независимо едно от друго.

Star - това създава bookmark към избраното repository и вдига рейтингът му с 1.

Тези определения са неофициални и се базират на моят опит с github, може да съдържат неправилна информация. 

 

7
02/10/2015 01:35:54
quickben avatar quickben 966 Точки

Заповядай

Шегата на страна, но е задължително да се научиш сам да намираш отговорите на такива елементарни въпроси.

2