[Visual Studio 2015] - Windows.Form - Как да вмъкна карта на игра, която да се чете от конзолата?
Здравейте,
моля ви за помощ как да направя Map (карта) на дадена игра примерно: https://www.google.bg/search?q=maze+console+c%23&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMIydSVh4qjyAIVw9QaCh0ydgaX#imgrc=VigaZ3VWuSuBMM%3A , в този случай как мога аз да си нарисувам нивото или как е направена тази карта? Най - верояно е използвано Windows.Form, но от там нататъка не знам как да го обработя, можете ли да ми помогнете?
Много ще съм ви благодарен за съдействието.
Поздрави,
Антонио
Въпроса може да ти стори малко глупав, но понеже съм на работа и няма как да го тествам. Можеш ли да ми кажеш, като дам add Form във VS от там ще ми се генерира using Windows.Form, където да направя двумерната матрица и въпроса е какво да избера от този прозорец за да мога да създам такава форма? т.е. дясното копче на мишката върху Application -> Add -> Form и после?
Windows.Form обектите не важат за конзолни приложения. Това, което се опита да ти обясни колегата по-горе е, че това не е графично приложение и са пресъздали картата с двумерен масив. Това, което ти искаш да направиш е да създадеш форма, което не знам дали въобще ти върши работа. Концепциите в двата типа приложения са съвсем различни.
Ахам, значи ако използвам отделен class, в който да направя картата с двумерна матрица ще постигна желания резултат нали?