Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
archlicher avatar archlicher 32 Точки

Споделяне на проекти

Моля, нека всеки взел изпита по Web Development Basics от септемри да сподели проекта си. Смятам, че ще е от голяма полза за останалите да разгледаме какво не сме направили / не сме успели да направим. 

Тагове:
10
PHP Web Development Basics
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Ето моя проект, надявам се да е от ползва - https://github.com/Vutov/Web-Development-Basics-Project

Хостнат е на http://kamigawa.eu

9
07/10/2015 15:13:25
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

Извинявай имам запитване относно проекта ти и по конкретно как да го подкарам на localhost -> пробвах с WAMP и с XAMPP обаче нещо несполучливо към момента. Кой файл би следвало да ти е стартовия файл -> един вид index.php.

0
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

На машината с xampp-а ето конфигурация къде сочи за да тръгне :
DocumentRoot "D:\Web-Development-Basics-Project\Shopping-Cart\Public"

На другата съм с линукс и директно на апачито съм му дал същата папка.

Ето това е стартовия индекс иначе: https://github.com/Vutov/Web-Development-Basics-Project/blob/master/Shopping-Cart/Public/index.php

0
21/11/2015 15:11:49
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

http://postimg.org/image/5t4aslq7v/

Получавам това като резултат - независимо какъв url напиша - пробвах с няколко възможни -> с /categories/books, c /products - но резултата винаги е това съобщение за грешка.

0
archlicher avatar archlicher 32 Точки

Kamigava, благодаря наистина е полезно. Надявах се повече активност от другите. Все пак не искам да вярвам, че само 1 човек е взел изпита...

0
magdalena70 avatar magdalena70 96 Точки

Изпитът беше 'мисия невъзможна'...Добре е, че и един човек го е взел!

1
brslv avatar brslv 69 Точки

Ок, споделям моите творения, с основната идея да съм полезен на колегите, на които им предстои вземане на изпита. Като някакво бонусче ви предоставям и моето решение на проблема с ескейпването на всякакви обекти, стрингове, масиви, масиви от масиви от обекти и т.н..., което съм изнесъл в отделен клас.

Цялата работа не е върха на качествения код, добрите практики, жестоките функционалности и т.н. и т.н., но за това време - толкова. :)

Тук е фреймуръка: https://github.com/brslv/nanozen

Тук е цмс-а: https://github.com/brslv/nanozen_cms

Тук е класа с който ескейпвам: https://github.com/brslv/escpr

Тук е хостнат цмс-а: http://nano.borislav.me/

Ето админски акаунт:

user: demo

pass: demodemo

ПС. Само ще помоля да зачиствате след себе си каквото направите в цмс-а, доколкото е възможно. :) Мерси.

7
08/10/2015 10:19:23
a.angelov avatar a.angelov 1319 Точки

На мен ми е любопитно колко хора са защитили успешно проекта и колко с оценка над 5 - имайки в предвид,че един познат, който е защитавал е на 30 и някое място в класирането с невзет изпит smiley

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Около 30 човека, като 80% от тях са с оценка над 5. Като цяло имаше доста добри проекти. Особено тези, които защитаваха при мен. Нямам много голям поглед над останалите.

2
valentin avatar valentin 22 Точки

Аз имам 90% от изискванията за frameworka и за магазина, защитата мина много добре и имам 3.50 :) И нямаше да е толкова странна оценката ако коментара по оценката не беше само "Липсват промоции. Има проблеми със security на проекта. Не са спазени добрите практики при писане на PHP.", защото ако наистина е само това проблема оценката е абсурдна.

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Който те е оценявал и сметнал, че имаш само 15 от 50 точки за функционалност на проекта. Точките ти за фреймуърк не са лоши. Имаш и макс точки за овървю (10/10). За качество на кода обаче имаш само 10 от 30, и за секюрити 5 от 25. Само тези неща са 35+20+20 = 75 точки взети за функционалност, качество и сигурност. Има и други показатели, които не са на макс, но решаващо при теб се е оказало това. Предполагам, че не си пращал домашни/лабове или не са ти били оценени подобаващо, защото бонусите също оказват огромно влияние за оценката на курса.

0