Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Piggov avatar Piggov 27 Точки

LINQ4Java

На изпита по Java Fundamentals ме издразни, че нещата стават по-бавно без любимите ни extension методи LINQ. Разбрах, че има алтернатива - Stream, но да го учим е просто безсмислено. Реших, че ще бъде добра и полезна практика да си създам собствени методи, подобни на LINQ. Ето ги в GitHub. Можете да видите в Tester-a как работят някои от тях. Не всички са направени и все още никои нямат документация. Очаквайте нови версии!

Поздрави.

Тагове:
10
Java Advanced 07/10/2015 23:00:41
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Супер добро :)) Харесва ми идеята и изпълнението. Интересното е, как човек който може да напиша подобно нещо има проблем с това да научи Stream API-то. Даже по-интересното е, че си използвал вградените предикати и идеята зад функционалните интерфейси. Според мен си напълно готов да ползваш Stream API без грам затруднения. :))

1
Piggov avatar Piggov 27 Точки

Да, аз имах предвид, че ние сме .NET програмисти и сме свикнали с LINQ. Вместо да учим Stream (което не е толкова по-различно от LINQ честно казано) можем да си направим едни импровизирани методи създадени на принципа на LINQ за да можем да ги използваме в бъдеще.. на изпити от SoftUni например?

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

На мен ми хареса ForEach. Твоят е сто пъти по-добър от дърварската имплементация на "функционален" форийч в С#

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Така де, това е нормално : )

Държавният, първо  - не е от LINQ, второ - работи само върху листове, трето - не мята грешка, ако тръгнеш да променяш колекцията. Страшен е : )

1
08/10/2015 14:00:10
Piggov avatar Piggov 27 Точки

Дами и господа,

Предстои изпит по Java Fundamentals. Добавил съм инстанционни методи в Linq4Java за улеснение. Ако искате, ги вижте, аз лично мисля да ги ползвам на изпита.

0
biser.stoev avatar biser.stoev 57 Точки

Как ще успееш да ги подкараш в judge? 

0
27/10/2015 02:32:12
Piggov avatar Piggov 27 Точки

Завърших изпита с 400 точки като съм използвал моя linq на две от задачите. Намерих някои грешки в методите, които трябваше да оправям, но тези методи ми помогнаха много и наистина става по-лесно.

Ето 4-та задача: линк

0
27/10/2015 02:38:59
biser.stoev avatar biser.stoev 57 Точки

Имах предвид как ще накараш джъдж да работи с тях. Те нали се водят като отделни библиотеки/класове, а в джъжд пращаш единия код, или всиките ще ги сложиш в задачата (нямам опит с такива неща и ми е интересно да видя как става).

0