Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
canimirangelov avatar canimirangelov 19 Точки

C# Basics Бонуси от домашни и форумна активност.

Здравейте!

Любопитно ми е как се определят стойностите на бонусите по 10% от домашни и проверки и 10% за активност във форума (максимум) как се определят за отделните студенти. Също така бих искал да знам кога и как разбираме колко процента сме получили.

Благодаря за информацията!

Поздрави!

RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Общо взето първо се гледа колко домашни си пратил, ако си пратил всички домашни за момента имаш 10%. После върху тези 10% се прилага оценяването, и съответно може да паднат от 10% на да речем 8% ако са те оценили не винаги с максимално качество. От проверка се гледа дали си оценил поне 3ма човека от определено домашно и съответно си получил поне 3 Полезни и Коректни. Което горе долу се разпределя правопропорционално.Ако курсът е имал 10 домашни, това значи че всяка домашна, която си проверил и си получил 3 пъти Полезен и Коректен ще ти донесе 1%. Ако например на една от тези домашни си получил само на едно оценяване Полезен и Коректен си взел 0,33%, а на другите си получил и за трите оценявания Коректен и Полезен, то за тях си получил по 1% общо 9% и тези 0,33% - стават 9,33%. Съответно ако бонусът е 5% (както мисля, че е на Programming basics) - сметките ще са с по 5%, а не с по 10% :)

За форума - за основи на програмирането, трябва да имаш 10 или над 10 точки в категория Основи на програмирането, за да вземеш 10%тния бонус. Отново правопропорционално се разпределя бонуса. Ако имаш 9 точки - 9% и т.н.

P.S.: Няма публична статистика колко си взел от определените бонуси.

 

6
09/10/2015 19:52:19
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 72 Точки

Здравей!

Според мен в деня на изпита , когато се определят резултатите от самия изпит ще бъдат казани и тези проценти, и ще се добавят към общата (крайната) оценка или поне аз така знам. Само ми е интересно и на мен, ако сме нямали толкова голяма активност във форума , дали ще загубим тези 10%? 

2
09/10/2015 19:55:17
MilenGeorgiev avatar MilenGeorgiev -12 Точки

Случайно някой да е наясно с алгоритъма за получаване на % бонус към оценката от решаване/оценил на домашни? Заблудих се в крайния срок и пропуснах да оценя домашно от последната лекция. Това означава ли, че от домашни ще имам 0%, независимо колко домашни съм решил/оценил преди и след това? 
 

 

Защото в сайта пише следното.

"За да получиш точки към крайната ти оценка за курса обаче, трябва да си проверил поне 3 домашни за всяка тема с домашно"

0
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

За да получиш ВСИЧКИ точки трябва да си проверил поне по 3 домашни, като коментарите да са отбелязани като полезни. Формулировката на това изречение е малко подвеждаща, излиза, че ако за дадено домашно провериш само 2 работи няма да получиш нищо накрая. Не е така.

0
05/11/2015 00:09:13
MilenGeorgiev avatar MilenGeorgiev -12 Точки

Ама и думата "ВСИЧКИ", която си вмъкнал, липсва в официалната информация, която също коренно променя смисъла на регламента с бонуса?

0
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

Нека ти го обясня по-подробно.

За даден курс има 5 домашни. За да получиш 5 точки към крайната оценка от компонента предаване на домашни трябва да си предал всички 5 домашни и те да са били оценени с оценка 10. Понякога има закръгляне нагоре, т.е. може едно домашно да е било изпуснато или някое да е било оценено с по-ниска оценка и пак да получиш 5-те точки към крайната оценка.

За да получиш 5-те точки от компонента проверяване на домашни трябва да си проверил поне по три домашни от всяка тема и колегите ти да са отбелязали коментарите като полезни.

Всякакви други варианти дават част от точките. Например, предал си половината домашни - получаваш около 2.5 точки. Проверил си по 1-2 домашни от тема, евентуално си пропуснал да провериш за някоя - получаваш примерно 2 точки.

1