Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Лаптопът се стартира сам! Защо ?

Привет,

Тази нощ се случи нещо странно. Както си спя и се почивствах като в някой филм с извънземни. То смешно но се страснах ...

По някаква причина pc-то се стартира само, поработи си и се изключи пак само след няколко минути. Хич не е приятно да прави нещо което не съм му казал аз даправи. 

Моля някой с повече познания да ме ориентира как мога да намеря причината за стартирането. Кой процес, кой таск или нещо такова. 

Прикачам инфо от Event Loga:

http://postimg.org/image/dyza5bmdn/

Поздрави,

А.

Тагове:
0
Хардуер 10/10/2015 09:26:00
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Погледн в BIOS-а какви настройки имаш за автоматично включване - в Power Management или нещо подобно. Пробвай да disable-неш някой от тях...

Възможно е и някое друго устсройство, което не фигурира там а е закачено към лаптопа също да предизвиква автоматичното му включване - ако има такова пробвай да го изключиш и проследи дали пак ще се включи сам...

1
bgtelbg avatar bgtelbg 2 Точки

Здравей ще ми е необходимо марка модел сериен номер на лаптопа ти за да ти кажа точно какво да направиш и ще си решиш проблема . Всичко е до настройка на биоса .

Можеш да провериш и т Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Scheduled Tasks. Там можеш да видиш дали има създадена задача която да стартира компютъра на определено време примерно.

1
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Привет,

Не намирам нищо в биоса което да е свързано с това .

Лаптопът е Asus X550jk

Именно за Task Scheduler-aми е интересно има ли как да потърся по някакви критерии, че една по една задачите не ми се разглеждат. Използвам тъчпада в момента и няма как да включа мишка а така проверяването на 30-тина задачи си е мъчение. Не намирам никъде търсене там. 99% има някой таск с активирана опция да включи компа. Ако някой се сеща как да го открия по-лесно ще е много полезно .

Поздрави,

А.

0
Cocolino avatar Cocolino 36 Точки

Сортирай ги по "Last Run Time" и евентуално ще излезе какво се е пускало по това време.

0
odesis avatar odesis 26 Точки

Да не е шедюлд диск дефрагмент ?

1
enevlogiev avatar enevlogiev 1167 Точки

Изключваш ли го напълно? Имам предвид shutdown - aко е така, не мисля, че Windows има думата в този случай, не си прави труда да търсиш таскове. Ако е само sleep, hibernate, stand-by или нещо от тоя род - най-вероятно е точно Scheduled task

0
dmstoyanov avatar dmstoyanov 32 Точки

Здравей,

отиваш в Device Manager -> Network apapters -> Properties -> Power Management  -> махаш отметката на "Allow this device to wake the computer". 

А иначе можеш да отидеш и в BIOS-a -> Power Management / Advanced  -> Wake on LAN/WLAN -> избираш Disabled

1
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Уиндоус 10 има неприятния навик да се ъпдейтва посред нощите. На няколко пъти ми е правил този номер, само че аз го приспивам в повечето случаи. Чака компа да не се ползва, за да инсталира ъпдейтите и да рестартира, след което, ако е бил приспан, пак заспива. Виж настройките и на ъпдейтите, не е съвсем сигурно дали ивентите в лога са пряко свързани с това рестартиране.

1
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Благодаря за съветите на всички!

Намерих причината:

http://postimg.org/image/aqxy28f67/

http://postimg.org/image/tmzg9s7xr/

http://postimg.org/image/4ow7cc6vx/

http://postimg.org/image/cz8qhu3pz/

Интересното е, че не беше затворен което почти със сигурност значи, че не е sleep/hibernate а съм го изключил просто защото така правя. Ако ще го sleep-вам - затварям. 

Поне се надявам да не се случва повече, че е неприятно.

Поздрави,

А.

0