Photoshop курс - сертификат
Здравейте,
искам да попитам за малко повече информация относно сертификатите.
Курсът отъждествява ли се с определено ниво на трудност и съответно такова фигурира ли в сертификата?
Благодаря!
Здравейте,
искам да попитам за малко повече информация относно сертификатите.
Курсът отъждествява ли се с определено ниво на трудност и съответно такова фигурира ли в сертификата?
Благодаря!
Сертификатът ще означава, че сте се представили много добре или отлично на изпита. Естествено, не мога отсега да ви кажа задачите, но ще покриват повечето от материала, обявен в програмата. Сертификатът няма да означава, че сте експерт в дадена област, защото за това е нужен опит – месеци, понякога години.
Здравей v.georgieva,
от програмата на курса се вижда, че целта е базово познаване на прогрмата и работа с основните инструменти за графична обработка. С подобен сертификат може да се кандидатства за стаж в агенция.
Сигурно ще се съгласите, че определения, като "специалист" и "експерт" се определят от практическияте умения и години стаж. За мен експерти са хора с 10 години опит, а за други и 2 години са ок :)
Здравейте,
благодаря ви за отговорите. Не знам защо всички обясняват как се става експерт в областта, защото не това е въпросът ми :)
Занимавам се с графичен дизайн от няколко години и се записах в курса, защото винаги може да се научи нещо ново и полезно, чудех се просто за мен има ли смисъл от този сертификат.
Поздрави!
В началото на годината получих сертификат от SoftUni, в който е описан завършения курс, хорариум (разпределен по теми) и крайна оценка, но няма ниво. Мога да споделя и друг пример със сертификатите на Google - fundamentals и advanced, без оценка в сертификата. Накратко това е свидетелство, че сме завършили някакво обучение, а за какво ще се използва сертификата си е наша работа. :)
В моя случай записах курса photoshop, защото го смятам за интересен и полезен. Смятам сертификата за малка награда за положения труд :).
Съгласна съм с теб, благодаря ти за споделения опит :)
Мисля, че що се касае до векторни и растерни програми, експерт можеш да се наречеш едва след няколко години опит.