Кой избор на образование е най-добрия?
Здравейте! Има един проблем, който от доста време не се маха от главата ми и той е: къде да уча? Тази година ми предстои да избирам на къде да ходя и в какво да се разрививам, а искам да направя правилния избор, за да не си бия главата в стената за в бъдеще. Мисля да кандидатствам в ТУ-София "Компютърно и софтуерно инженерство", като паралелно да уча и тук, в СофтУни. Бихте ли ме посъветвали нещо? Благодаря Ви за отделеното време и за отговорите, предварително!!! (Ако съм сложил темата на грешно място, моля да бъда извинен)
Първо се бях запътил към ФМИ, но като разбрах, колко трудно се приема там и колко висша математика се изучава, се отказах.(Разбирам я математиката, но не съм гений)
Ако си мислиш, че в ТУ има по-малко математика... Във ФМИ поне шансът да учиш математика, която да ти помогне, е по-висок. Според мен единствени смислени варианти са ФМИ и НБУ. Ако не успееш да се класираш, по-добре да учиш само в СофтУни и да оставиш ВУЗ-овете за по-нататък.
Имам още малко време да помисля и да реша, кое би било най-добре. Просто мисля, че би било хубаво да имам такава диплома, дори и да си стои в шкафчето. Надявам се, че все някога може да ми потрябва. Благодаря за съвета и за вниманието!