[Homework] Java-Streams and Files
Здравейте колеги,
Ето ги и мойте решения на новото домашно.
5.Save an ArrayList of doubles
Здравейте колеги,
Ето ги и мойте решения на новото домашно.
5.Save an ArrayList of doubles
Задачките не бяха много трудни, отне ми време да посвикна да имплементирам тези потоци, но след това е лесно. Така, така ама до последната задача. Отне ми наистина доста време докато напиша решението и все пак има недоизпипани работи, въпреки , че работи по малко по-различен начин. Първо не разбрах как работи функцията ъпдейт, защото без пример не разбирам какво се очаква да въведе потребителя и второ данните от хешмаповете ги записвам накрая на програмата в файлове .save и при пускане ги зареждам от същите тях. Това са двете ми съществени разлики от условието. Няма си кривя душата, задачата ми дойде бая трудна, но аз съм си доволен от написаното си решение. :D Оставям кода тук, ако някой иска да види, за жокерче или просто любопитство. Колега exploitx, имаш много хубаво и подредено решение, по - обхватно от моето, това което виждам, е че юзъра избира от меню опцията, която иска а по - условие той трябва да я въвежда ръчно командата, разделена с тиренца, иначе евала.
ПС: Ето всичките ми решения.
Здравей,
Поздравления за 8 задача, аз само като видях, колко писане ме чкаа и я оставих на заден план :)
Иначе млако градивна критика от мен относно решенията на останалите:
- Не ползваш декоратор патърн: http://stackoverflow.com/questions/6366385/decorator-pattern-for-io
- Не ползваш try-with-recources конструкция
- Пътищата до файловете са пълни, и програмите, никога не биха работили на друг компютър освен твоя
- На 4та задача в условието се казва да се ползва byte[] за буфер, при копирането на файла.
Това от мен, споделям и линк към моите решения.
https://github.com/vdonchev/StreamsAndFilesHomework/tree/master/src
Поздрави!
Здравейте,
извинявам се предварително за въпроса, но наистина streamovete са ми много трудни за асимилиране. Върпоса ми е, всъщност кои са функциите, които ползвам за да може един файл да се чете на всеки компютър? Ако имате още по-опростена информация или ресурси за обяснението им ще съм много благодарен.
Поздрави,
Антонио
Един файл, за да се чете и на други компютри не мисля, че трябва специфична функция, ами може би файла да е вътре в проекта в папка res примерно и от конфигурация на build path-a, да маркираш папката като ресурс или нещо от този сорт беше. Като цяло мисълта ми е, че за да четеш файлове на всички компютри файла трябва да се намира в директорията, зададена в сорс кода. Примерно: в моите програми е File("res/imetonafaila.txt"); и ако го експортна от моя комп и го импортна в друг, имам предвид цялата папка, на проекта мисля, че няма да има проблем, докато ако го направиш по следния начин File("C:/ProgramFiles/nqkvapapka/oshtenqkvapapka/tekstche.txt"); ето това мисля, че ще е проблема при други компютри. Май го обясних доста неадекватно...я някой, който е по-навътре да го обясни. :D :D
Чакай сега да видиме дали съм те разбрал правилно. Имам файла "text.txt", който се намира в папка "New Folder". При което цялата директория на моя компютър е "C:\User\Desktop\New Folder\text.txt" естествено ако задам тази директория в моя комп ще се чете, но на друг не. За да не се получава така, задавам директория "\New Folder\text.txt" и така програмата ще търси във всички папки с име "New Folder", които съдържат файла "text.txt" и ще може да се чете от всеки компютър. Ако обяснението ми е правилно и представата, какво става ако имам два еднакви случая на компюъра?
Здравейте,
Аз имам въпрос относно 3-та задача: защо не принтира във файла променливите, въпреки че използвам DataOutputStream?
Пробвай да извикаш flush() след последния write
С малко промени задачата изписва променливите.Явно когато ги записваш с "dos.writeInt()" във файла се записва аски символа на променливата. dos.writeBytes(vowels+"") изписва желания резултат.
http://stackoverflow.com/questions/15965075/writeint-of-dataoutputstream-not-working
Така работи вече! Мерси много!
Здравейте,
това е моето домашно към лекция 3.
Problem3CountCharacterTypes + res
Problem5SaveArrayListOfDoubles +res
Problem6SaveCustomObjectInFile* + res
Problem7CreateZipArchive* + res
Сега работя върху задача 8, ако успея да я завърша в добър за мен вариант ще я кача и нея
Здравейте колеги,
ето го и моето домашно от потоците в java. Откъм отваряне на потоци съм се опитал да използвам всякакви варианти, както с ресурси, така и декоративни, също и с обикновено затваряне.
Опитал съм се на места да използвам функционалното програмиране, което предоставя java 8 и супер много ми харесва.
8 задача беше много интересна и научих много неща правейки я. Надявам се да има такива задачи и за другите домашни.
Падна ми се да проверявам домашна, която е 1 към 1 като тази на автора на темата. Ще копирам това, което написах тук. Понеже на някой може да му е полезно, надявам се:
Един сериозен проблем който забелязвам, пътищата до файловете са хардкоднати. Това ще рече, че на твоята файлова система ще работят, но на друга няма да работят. Сега за да ги стартирам ще трябва да ги редактирам. Нали се досещаш, че при мен директорията няма да е "C:\\Users\\Leet\\IdeaProjects\\Homeworkd Streams and Files\\src\\lines.txt" примерно.
Как може да се заобиколи това за в бъдеще? Правиш си една папка Resources в директорията на проекта, -> десен клик от project explorer-а на Intellij IDEA -> Mark Directory As -> Resources Root.
После направо може да си зареждаш файловете с "Resources\\linex.txt". Или ако те мързи да правиш ресурсите на отделно, както са навряни всичките в папка src, направо може да се зареждат със "src\linex.txt"
Другото, което ми направи впечатление, е че ексепшъните ги хвърляш нагоре, бих те посъветвал да започнеш да използваш try-with-resources.
Като цяло всичко постига поставените задачи, виждам че и CSV задачата е направена, което е похвално. Там можеше малко да се подредят нещата по методи, не би ли се съгласил?
Иначе в духа на темата ще си пльосна и моята домашна да я развява вятъра. Всякакви критики са добре дошли:
https://github.com/sholev/SoftUni/JavaFundamentals/Homework/JavaStreams/src/org/softuni
Явно не си оценил моето домашно(което е едно към едно с това което съм постнал), защото щеше да ми изпише коментара ти.Мерси за съветите въпреки, че вече и други потребители ме посъветваха същите неща.Все пак се радвам, че съм помогнал на някого с домашното.
Наистина си помогнал с домашното, само не знам за изпита колко ще му е от полза това. Но това си зависи от самия човек, може просто да няма време за домашни и да е решил направо изпитни задачи да решава. :D
Здравейте колеги,
и аз се сблъсках със същот нещо и останах доста изненадан, когато от 3-те домашни, които проверих 2 бяха едно към едно с моите ... Дори не бяха променени числата в списъка с doubles, нито пък имената на файловете, в които записвам, да не говорим за имена на променливи. Дори да кажем, че в другите 6-7 задачи може да има съвпадение 8-ма няма как да не си я позная, защото доста съм се постарал за нея, а беше копирана едно към едно. Не, че ми е някакъв проблем, но както им писах и на тях идеята да си слагаме домашните тук е да обсъждаме кой какви грешки е направил, ако пък не можеш да решиш някоя задача да бъде помогнато, но определено идеята не е да се копира цялото домашно на готово. Като толкова им е харесало моето домашно можеше поне едно харесване да сложат :D
Здравейте, исках да Ви питам, дали някой е направил задача номер 3 с Regex. Аз се опитах, като в една група хващам гласните в другата съгласните, но нещо не мога да го направя да работи.
http://pastebin.com/tiR52Czp
Здравей колега, ето ргексите, като съм използвал pattern i matcher
vowels += count(line,"[aeiou]");
consonants += count(line,"[wrtpsdfghyjklzxcvbnm]");
punctuation += count(line,"[^a-zA-Z0-9\\s]");
Благодаря, аз го оправих - грешката ми беше в групите.
Здравейте .... Едно решение на 8-ма задачка и от мен ... малко дълго стано, но си ми харесва :P .
https://gist.github.com/alexeitcekov/f5ba20818cd3cbe67680
Здравей, може ли да ми обясниш защо условието на while цикъла ти е различно от -1 на 3-та задача?
while((symbol = fis.read())!=-1)
Най-вероятно защото функцията .read() връща -1 след като прочете файла или реда, не съм сигурен.
Браво, харесаха ми решенията ти, без излишни усложнявания, каквито видях в други решения, включително моите :)
Елегантно решение за Create Zip Archive