Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
luna_t avatar luna_t 0 Точки

Проблем при свързване към интернет с рутер

Здравейте,

Проблемът ми е следния: свързвам се към интернет с помощта на рутер и до сега не съм имала проблеми. Снощи си работеше както трябва, имах интернет, но тази сутрин нещо с връзката не е ОК. Рутерът се включва, лаптопът намира връзката и се свързва обаче пише че връзката е ограничена и следователно нямам достъп до интернет. Свързах се към нета на комшията (и двамата ползваме услугите на един и същ доставчик) и там няма никакви проблеми. Върнах устройството към заводските му настройки, но проблемът все още не е решен. Ще съм благодарна, ако ми дадете някакви насоки/съвети.

Тагове:
0
Хардуер
nedyalkov_v avatar nedyalkov_v 13 Точки

Пробва ли да си платиш интернета :D

0
luna_t avatar luna_t 0 Точки

Естествено! Нетът е платен.

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

zdrasti a rutercheto kakvo e znaesh li :)

0
luna_t avatar luna_t 0 Точки

TP-LINK

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

ами на първо четене може да се рестартираш рутерчето като го изключиш от тока - т.е от адаптерът за около 2-3 мин и  след това го вкл.отново да видим какво ще стане...

0
iMitaka avatar iMitaka 48 Точки

Здравей! smiley

И аз имах подобен проблем преди време, бях си сменил рутера и ми пишеше,че връзката е ограничена и се оказа, че е от MAC адреса на рутера понеже е различен а връзките се заключват по MAC да не може да се ползват от други, обадих се на доставчика и им обясних положението и до минути ми се оправи проблема.

1
Nick1R1 avatar Nick1R1 115 Точки

След като върна заводските настройки, смени ли се името на рутера, би трябвало да се смени и да можеш да се кънект-ваш без парола.

 Ако не се е сменило името на рутера, значи не си му върнала заводските настройки както трябва. => трябва да задържиш повече време малкото бутонче докато си светнат всички лампички. След това трябва да имаш Default-ското име на рутера !

Ако рутера просто ти е забил и ти си върнала заводските настройки и рутера ти е бил конфигуриран с клониране на мак, пак няма да ти тръгне интернета. Тук вече и да имаш интернет, няма да знаем къде е проблема, дали защото нямаш нет, дали защото рутера не ти работи или защото всичко ти е ок, обаче вече си с различен мак. => обади се на оператор да ти сравнят мак-а в тяхната база данни и да ти кажат дали има сигнал към теб. 

Пиши какво е станало, успех !

 

0
23/10/2015 20:43:40
luna_t avatar luna_t 0 Точки

След ресет-ването името на рутера се промени и сега вече не се изисква парола при свързване. Проблемът обаче си остава и достъпът пак е ограничен. Установих друго обаче: бях откачила WAN кабела и когато посегнах да го свържа отново на земята се беше образувала малка локвичка вода и продължаваше да прокапва от кабела. Като видях това естествено не съм го свързвала повече. Според мен това е проблемът. Как да процедирам? Имал ли е някой от вас подобен проблем?

0
Nick1R1 avatar Nick1R1 115 Точки

Искаш да кажеш, че е минавала вода от вънка по кабела, тази вода е стигнала до рутера и е намокрила порта в който ти влиза интернета?!

 

0