Loading...
StefanAndreev avatar StefanAndreev 2 Точки

Помощ с програма на C# - вход и изход от конзолата

Здравеите колеги/колежки!

Нов съм в програминето и те първа се уча.(C#)Хрумна ми идеята да напиша програма която ти задава въпроси а ти отговаряш, след това тя казва нещо на базата на твоя отговор, Пример :

(програма)Здравей казвам се Мери.Ти как се казваш?

(вие)Стефан

(програма) Приятно ми да се запознаем Стефан.

Това е просто пример за да добиете представа какво питам.Бихте ли ми дали хляб за размисъл , как мога да го направя. Благодаря предварително ! И ако можете да ми дадете линк за форум за програмиране където мога да задавам подобни въпроси.

Поздрави!

Тагове:
0
Programming Basics 25/10/2015 20:40:12
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Разгледай материалите от лекцията за вход и изход от конзолата и за типове данни и променливи.

Имаш няколко стъпки:

1. Принтираш съобщение на конзолата
  2. Взимаш данни от конзолата и ги запазваш в променлива
  3. Принтираш ново съобщение на конзолата, използвайки информацията, записана в променливата

Ако искаш да прави различни неща на база някакви предефинирани отговори вече ще ти трябват и условни конструкции.

Бих ти препоръчал да решаваш от задачите за домашно, там има доста разнообразни проблеми, с които бързо ще схванеш основните неща.

1
alex.mitev avatar alex.mitev 20 Точки

Здрасти. Това, което се опитваш ти трябва следното.

1.Consolata да изпише нещо - прочети за Console.WriteLine()

2. Consolata да прочете, това което ти въведеш и да го запише в променлива  - Console.ReadLine(). Променлива от тип - string (потърси за това)

3. Consolata да изпише съобщение, но да подпъхва записана записаната по-рано стойност. Така стойността може да се променя, като това ще се отразява на съобщението, без да трябва да го пишеш всеки път наново.

1
25/10/2015 20:42:49
eMagicMan avatar eMagicMan 28 Точки

Здравей,

Ето ти нещо което ще прави точно това което искаш.
Сложи го в : static void Main()

Console.WriteLine("Здравей казвам се Мери.Ти как се казваш?");
string userInput = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Приятно ми да се запознаем {0}.",userInput);

Успех :D !

1
iMitaka avatar iMitaka 48 Точки

Здравей! smiley

Креативна идея си измислил, Браво! Интересна е и е точно като за тази лекция по Вход и Изход от конзолата, и ще ти бъде отлична тренировка. Разписах набързо едно кодче, което предполагам е точно това което ти искаш, можеш да го разгледаш, разучиш и да го допродължиш, ако искаш:

[Примерен Код] - Чат с конзолата

Успех! wink

1
25/10/2015 21:42:54

Много благодаря! :)

0
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

И ако можете да ми дадете линк за форум за програмиране където мога да задавам подобни въпроси.

Интересно, досега къде си мислеше, че се намираш...surprise

0

Имам впредвид международен не български или към СофтУни.

0
asyovchev avatar asyovchev -1 Точки

Stackoverflow е, може би, най-хардкор програмисткият форум, който съм срещал досега. ;)

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

Stackoverlow,разбира се.Може да задаваш почти всякакви въпроси свързани с програмиране и да очакваш адекватни отговори.Често пъти хората там отговарят с написан код.Успех :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.