Loading...
Kaiserin avatar Kaiserin 0 Точки

[Technical Issue] Постоянно повтаряща се грешка - solved

Колеги, имам проблем с домашното. Постоянно получавам тази грешка като натисна CTRL+F5

Error    1    A namespace cannot directly contain members such as fields or methods    D:\C#\Intro-Programming-Homework\PrintMyName\PrintMyName.cs    5    1    PrintMyName

Error    2    Type or namespace definition, or end-of-file expected    D:\C#\Intro-Programming-Homework\PrintMyName\PrintMyName.cs    13    1    PrintMyName

Някой разбира ли за какво става дума и какво трябва да коригирам?

Благодаря ви!

Тагове:
0
Programming Basics 30/10/2015 21:47:49
Ivaylo.Goranov avatar Ivaylo.Goranov 68 Точки

Някоя къдрава скоба си изпуснал да затвориш според мен. Ей такива {}. Проследи ги.

1

Благодаря за идеята, колега, обаче проблемът не е в скобите...Как мога да пратя скрийншт тук?

0
Ivaylo.Goranov avatar Ivaylo.Goranov 68 Точки

Ами в редактора за съобщение, горе вдясно има "image" опция. Пробвай така.
Конкретно за втория error съм сигурен, че е от затварящата къдрава скоба на класа или namespace-а. Случвало ми се е. Първия ми е горе-долу ясен, но сега ми е трудно да ти обясня, затова предложих да провериш скобите. Но наистина пусни по-добре скрийншот или пусни кода да видим.

1

ето го кода :) 

using System;

{
    class PrintMyName
    {
        static void Main()
        {
            Console.WriteLine("My name is Shushunimushuni");
        }
    }
}

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Най-вероятно не пишеш в никой метод (Main() например) или клас (class Program?) а директно в неймспейса

Ако кодът ти изглежда така

namespace Program

{

static void Main()

{

int x = 4;

}

}

Го смени на

namespace Program

{

class Program

{

static void Main()

{

int x = 4;

}

}

}

0
30/10/2015 17:33:34

кодът ми е наред, поне каквото виждам, и не мога да пратя скрийншот, за да покажа. Благодаря все пак!!

0
quickben avatar quickben 966 Точки

Ако "кода" ти беше "наред" щеше да работи :)

Да не говорим, че дори и да работи пак кода може да не е "наред" :)

И те съветвам да прочетеш правилата на форума преди да пускаш тема, че има малко модератори и нямаме време да редактираме на всички темите.

0
30/10/2015 21:46:46
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.