Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
alexxokey avatar alexxokey 9 Точки

Страстта да учим!

Здравейте! Предполагам, че аз съм най-малкият, който е започнал образованието си в университета, тъй като съм само на 16г. Та вече преминах през почти всички теми във форума и през голяма част от отговорите и навсякъде, където се отнася до това защо учим в университета, голяма част от отговорите са свързани с финансиране или обновяване на знанията(в което няма нищо лошо де). Та въпросът ми към вас е следният.. Наистина ли аз съм единственият, който от 10 годишен, или дори по-малък, иска да стане програмист и аз ли съм единственият, който се е записал да учи това, не само защото е доста доходоносно, но и защото има страст да учи и по принцип и специално програмиране? 
Тагове:
7
Общи приказки
kiko144 avatar kiko144 795 Точки
Best Answer
Евала за ентусиазмът и хъса! И аз съм тук защото програмирането ми харесва и от малък искам да се занимавам с компютри! Опитах обаче в 2 университета и установих, че те не могат да ми дадат знания за програмист, а само диплома! Програмирането като цяло е много занимателно и интересно и като започнеш да разбираш какво правиш става много забавно. Можеш да си правиш какво ли не и е невероятно чувството, когато изпълниш някоя задача със звездичка, да не говорим за някакъв проект! Много се радвам, че вече има такъв университет и дава възможност на всички желаещи да се докоснат до това "изкуство"
5
easlavov avatar easlavov 72 Точки
Никой, на когото не му е интересно програмирането, няма да завърши. Или поне ще му е много трудно. Да се занимаваш цяла година интензивно с неща, които са ти неприятни, е крайно непосилна задача. Така че бъди спокоен - повечето хора, ако не сега, то със сигурност след приемния изпит, имат в една или друга степен интерес към програмирането. Нормално е да се мисли и за финансовата част на нещата - и е разумно това да е съпътстващ фактор в избора на професия. Интересът към програмирането в повечето случаи не се заявява открито. Ако го търсиш у другите, просто погледни кои са хората - във форума и на място в университета, които активно участват в разрешаването на проблемите, разпитват, постоянни са и т.н. В никакъв случай не си сам ;)
5
stresi avatar stresi 33 Точки
Напълно подкрепям този отговор! Няма как да искаш да се занимаваш с това и да не ти е интересно и да искаш да знаеш още и още. Просто трябва да се радваш че, от толкова малък знаеш какво искаш и смело продължавай! :) 
0
ludmildev avatar ludmildev 13 Точки
Много е хубаво, че все още има деца като теб. Не че аз съм много по голям, но мисля, че е нормално още от толкова рано да мислиш за финансовата част на този живот. За жалост това не се отнася за малко по-големите от теб. Ето затова си останал с такова впечатление от форума.
0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Странно ми е твърдението, че си единственият, който иска да стане програмист, защото му харесва... Виждам, че си останал с някакви впечатления от курсистите, в които съвсем едва ли не са крайни материалисти, но ако се замислиш дори статистически не е възможно само на теб да ти харесва :) Мога да те успокоя, че след ниво #0 ще останат предимно тези, които са дошли да се научат, защото им харесва и искат да станат програмисти, а не тези водени от материалната облага.

п.п: Колкото по-рано си почнал, по-добре! Няма малки и големи, има работливи и мързеливи. 

6
charlike avatar charlike 114 Точки
Не си единствен. От както си помня съсзнателния живот с компютри се занимавам с това. И го правя и помагам, когато мога и съм на кеф. Всяка една буква все е практика и плюс. Това живея, с това се събуждам, това ме успокоява и затова едно време започнах да го правя, в последствие го обикнах.
0
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки

Според мен това да имаш страстта за програмиране и усъвършенстване е нещото което различава посредствения "code monkey" програмист от този който наистина обича това да създава и да твори с код. За мен най-великите програмисти в тоя свят са творци, също каквито са били художниците и поетите на ренесанса. Много рядко ще видиш някой отдаден и страстен творец в каквато и да било сфера да е станал такъв защото парите са му били основна мотивация. Хора като
Бил Гейтс, Стийв Джобс и много други визионери в информационната ера са били хора които с тръгнали точно от страста и от желанието да създават технологии които да бъдат истински полезни и стойностни за хората които ги ползват, а парите които са придобили са просто резултат от тяхната пълна отдаденост на това което правят. 
Това е нещо което винаги казвам на приятелите си и напомням на себе си. 
Тръгнеш ли да следваш страстта и вълнението си в каквато и да било посока , е нещото което ще те прави истински удовлетворен и щастлив през целия ти живот, а като страничен ефект от това ще имаш и достатъчно пари и всичко от което имаш нужда.

Just follow your Passion .

  
1