ASP.Net MVC Exam 06.11 Впечатления
Здравейте, колеги! Пускам темата с идеята да се предизвика някаква дискусия относно отминалия изпит и дали беше адекватен той спрямо нашата подготовка в СофтУни, и също така изпитваше ли ни на правилния материал. Ще се възполвам тук и да отправя един призив към нашият лектор Йордан - да отдели няколко часа за нас и да направи видео с решението на изпита или пък направо една подготовка, мисля този благороден жест би срещнал голямо удобрение сред колегите :)
Що се отнася до моето мнение - времето беше абсолютно недостатъчно. Това са най-бързо миналите 8 часа в живота ми. По-скоро 10 или дори 12 часа биха били доста по-удачни, но това пък навежда на друг въпрос - до колко човек може да бъде продуктивен и на адекватно състезателно ниво толкова дълго време. От тук достигам до извода, че може би 8 часа биха били достатъчни, стига да се изпитваме на правилния материал. Моето мнение е, че няма нужда да се изпитваме на Entity Framework i Code First, при условие, че вече тествахте знанията ни по тази дисциплина. Тези 20 точки за безкрайният сийд, по мое мнение, бяха спирачка за останалите 100, които студентите можеха да изкарат, показвайки знания по ASP.Net MVC - каквато си мисля трябваше да бъде оригиналната идея на изпита.