Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
omer.yumer avatar omer.yumer 0 Точки

[Lab] Greedy Algorithm - C# 6.0 specifications

Здравейте, колеги!

В лаб. упр. на Greedy Algorithm се оказа, че е използвано повечко С# 6.0. Аз имам Студио 2012 и след проверка видях, че то не поддръжа С# 6.0. Отнема много време да редактирам всички редове. 

Въпросът ми: вие какво правите, за да се отървете от този проблем ?

Тагове:
0
Структури от данни и алгоритми 08/11/2015 14:08:02
Filkolev avatar Filkolev 4497 Точки

Има ли причина да си със стара версия на VS? Ако нямаш някакви пречки да си сложиш Community 2015 или 2013 по-добре го направи.

Иначе в скелетите се дава малка част от кода. Доколкото виждам за конкретния лаб има по 2 реда с интерполирани стрингове, които трябва да се сменят с обикновени плейсхолдъри. Оттам нататък при разписването на алгоритъма просто не ползвай синтаксис от C# 6 ако има показан по скрийншотите. Ако не си съвсем наясно с промените в новата версия, тук може да видиш нововъведенията; мисля, че са показани за демонстрация и старите подходи, така че може да ползваш тях ако ги срещнеш по лабовете.

1
omer.yumer avatar omer.yumer 0 Точки

За момента не ми се минава на по-нова версия, може да го направя като приключи курса. 

Отделно благодаря за линка със синтаксиса на 6.0, че мислех да го потърся по-късно ;)

0
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Аз съм още с VS2013 Community и все още не съм минал на 6.0, но се радвам, че лабовете ги правят с новия синтаксис, защото докато ги редактирам без да искам свиквам с него и го научавам. Ако беше някакъв по-голям проект определено щеше да ми е проблем, но за курса по алгоритми кода е винаги кратък и не ми отнема повече от 5 минути да го нагодя.

0
Filkolev avatar Filkolev 4497 Точки

На 2013 е доста лесно да минеш на версия 6 - слагаш Update 5 и си готов. Има и някакъв екстеншън, който се инсталира през nuget, но не съм го ползвал.

0
omer.yumer avatar omer.yumer 0 Точки

Мерси, мислех да мина по на тънко без да редактирам, но за засега няма да стане :)

0