Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
StaVykoV avatar StaVykoV 169 Точки

Заетост на модула

Здравейте, интересувам се дали курсовете от модула Funfamentals са разпределени един след друг или се засичат. Разбрах за един, че се води цял семестър, но за другите не мога да намеря информация. Дали ще мога да се справя, при положение, че не мога да отделям всеки ден по повече от 3-4 часа. Ако имам 2-3 дена в седмицата лекции + домашните ще ми дойде доста тегаво...

Тагове:
0
Fundamentals Module
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Курсовете се водят един след друг, като изключим Teamwork and Personal Skills, който се води през целия семестър, паралелно с по 1 от другите курсове. 4 часа на ден са ОК за овладяването на материята, не на перфектно и топ ниво, но при добри умения за учене - на достатъчно добро. Препоръчвам ти ако нямаш достатъчно време да се запишеш онлайн, за да не губиш и време в ходене до залата. Ако успееш да свикнеш да гледаш лекциите на по-висока скорост (разбира се ако успяваш да асимилираш материята по този начин) ще спестиш и допълнително време от това. 

По-добре опитай, отколкото да се откажеш отсега, ако не се справиш - после може да презапишеш нивото на доста по-ниска цена и ще имаш още 6 месеца за подготовка.

3
StaVykoV avatar StaVykoV 169 Точки

Е да, аз въобще не съм мислил за присъствена форма. Като цало не съм напълно начинаещ и щом курсовете са един след друг, мисля, че ще се справя.

1
Lamms avatar Lamms 197 Точки

Аз съм в същото положение и определено не е лесно. Трудно е, особено днес - поредната нощ със само 4 часа сън, тиймуърк в четвъртък и изпит в неделя. Трудно е, но си заслужава, ако имаш интерес, а не го правиш само заради евентуална висока заплата в някакъв бъдещ момент.

В един момент започва много да си проличава кой има време и кой няма време/желание, но това не бива да те притеснява, макар и по-бавно ще се получат нещата. Поне аз така се надъхвам. :D

Има един важен момент обаче и той е дали си усвоил материала от Basic-а.

За това дали да избереш присъствено или онлайн много зависи каква ти е работата/другите занимания. Аз лично предпочитам да ходя там, да губи се време в път, но моята работа е изцяло на компютър и присъствието в залата ми е почивката за очите. За Basic-а гледах много видеа, сега обаче вече ми идват в повече, предпочитам да слушам там внимателно и вкъщи директно на задачите да се пробвам. Имай предвид, че 4 часа преуморен, не са като 4 часа наспал се и на свежа глава. Така че ако работата ти е свързана и с усилена умствена дейност, става още по-сложно да не прегрееш.

 

Извод: Не е лесно, но си заслужава. Лекциите са достатъчно интересни, задачите също, а и атмосферата е мотивираща.

 

4
StaVykoV avatar StaVykoV 169 Точки

Не, определено не го рпавя за заплата. Даже като цяло може да не работя конкретно в ИТ компания. Сегашната ми работа обаче, включва доста комплексни задачи и често ми се налага да се занимавам със сорс код. Освен това имам и някакви амбиции за лични проекти :)

Кофтито е, че наистина атмосферата е супер и в една онлайн форма на обучение се изпускат доста от благинките, в които аз имам голямо жевлание да участвам. Дори бих искал да стана стипендиант. Карай, няма пълно щастие :)

2
kristian.georgiev avatar kristian.georgiev 15 Точки

Тук аз се питам защо нямаше СофтУни преди 6 години като завършвах училище, а сега ми се налага да уча и да работя....отново :( Наков, виновен си ! :D

1