[Homework] C# Basics -Console Input Output- Problem 2. Print Company Information
Здравейте.
Възможно ли е да се форматира изписването при Console.ReadLine? (понеже докато въвеждаме в конзолата изписва това което въвеждаме)
Идеята е когато потребителят въвежда телефонен номер да го форматира още преди да е натиснал Enter. (тоест докато се изпълнява Console.ReadLine )
Примерно ако потребителя въвежда +359888888888 изписването да е +359 888 88 88 88 (тоест да го форматира още при самото въвеждане)
Четох и пробвах всичко което се сетих но... удрям на камък.
Сещам се за вариант при който запазва всеки символ отделно и го принтира във желаният формат, но ми се струва прекалено сложно за моето ниво и се питам дали има някакъв по-лесен вариант.
Благодаря!
Колега, нямах това в предвид.
Знам как се форматират стригнове, но не знам как да направя форматирането при изпълнение на Console.ReadLine.
Както съм написал по-горе идеята е при самото въвеждане в конзолата да се изписва форматирано. (тоест докато още се изпълнява Console.ReadLine)
Колега ето нещо подобно на твоята идея (ако съм те разбрал правилно) http://stackoverflow.com/questions/3404421/password-masking-console-application в даденият пример четат символ по символ като key = Console.ReadKey(true); приема въведеният символ но го скрива от юзерът.
Благодаря колега, тога го видях преди да пиша във форума, но пак не мога да го модифицирам по моите нужни.
Издокарах го до:
за да ми изписва символите, но опитите да го форматирам пропадат...
Благодаря все пак, ако няма по-лесен вариант ще си "играя" с този.