Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки
Best Answer

Започнах да звъня на топ 40 души (приблизително) по общи критерии: точки от изпит, време, съобразено с групата (някои задачи бяха по трудни), цялостен резултат (изпит + домашно + бонуси). Ще се постарая до вторник (22-ри) да прозвъня всички и да обявим стипендиантите (около 20 души). Избраните за интервю за стипендия трябва да са получили мейли от мен.

Изключително е трудно да се съпоставят резултатите, когато има около 90 души с по 500 точки върху различни задачи (след скалирането). Задачите бяха мислени за еднаква трудност, но гледайки резултатите, явно е имало по-лесни и по-трудни групи. Затова сме избирали хората по много критерии, не само резултат от изпита. Разбира се, най-силните по всеки критерий, участват. Независимо дали ви изберем за стипендиант или не, възможността да се запишете присъствено ще остане и няма да ви вземат мястото, нито ще ви искаме по-висока цена. Запазете спокойствие. Това, което сте го изкарали, не се губи.

Ние имаме нужда от най-силните хора и ще се постараем да ги включим в ниво #1. На мен ми е приятно да преподавам на мотивирани, силни, знаещи, можещи, амбициозни и работливи хора, а не просто на някой, който е дошъл, щото заплатите в ИТ сектора били високи. Като стане време за работа, стажове, включително и в чужбина, силните студенти от СофтУни (от всички курсове, не само от C# Basics) ще бъдат основните кандидати. Ние искаме да се докажем не само пред студентите с качествено образование, но и пред работодателите с качествени кадри за наемане на работа при тях.

За съжаление на този етап можем да предложим само 20 стипендии, а силните студенти са уви повече. На следващия етап (след ниво #1) ще има много повече стипендии, защото ще има стипендии от СофтУни + стипендии от фирми.

Надявам се да са ви полезни всичките тези разяснения.

15
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Благодаря за отговора! Това, че вчера не съм получил мейл означава ли, че не трябва да очаквам обаждане, въпреки че съм класиран 24? Питам просто за да знам какво да правя.

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Искрено ви пожелавам след някой и друг випуск само 20 човек да не се стипендиати.

Всички други да са стипендиати(СофтУни и фирмите) smile

1
Viktor_Dakov avatar Viktor_Dakov 9 Точки

А на теб пратиха ли ти емайл ?

0
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Че съм приет, да, за стипендия казаха, че ще се обаждат за интервюта на топ 30 по резултат от тези, които са отбелязали, че искат да са присъствено (аз съм 24 в общото класиране).

0
Viktor_Dakov avatar Viktor_Dakov 9 Точки

Аз в началото като кандидатствах писах, че искам да съм онлайн. После ми казаха, че ще мога да се сменя сега. Вярно ли е това и ще мога ли да се боря за стипендия ? Аз съм на 56 място със 100 резултат, но времето ми е под половината. Също така в мойта група бях втори (160 човека)

0
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Не съм сигурен, че времето има нещо общо. Иначе ако си получил мейл, че си приет за присъствено обучение на първо класиране, значи всичко е точно! Записването за #0 няма общо със записването за #1, в смисъл такъв, че ако си се записал онлайн за ниво нула, можеш да се запишеш за ниво едно приъствено и обратното.

0
bobiniki avatar bobiniki 18 Точки

Аз бях онлайн в ниво 0 но сега искам да съм присъствено. Къде трябва да посоча че искам присъствено? Иначе съм на 32 място. Не съм получавал мейл за стипендия.

1
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Колега, и аз съм в подобна ситуация. Бях онлайн в ниво 0 (Дефакто и онлайн не съм бил, понеже го прескочих, за да се явя директно на изпита) и сега в профила ми пише Онлайн, но искам да запиша присъствено Ниво 1. На 36 място съм и също чакам днес дали ще се появи меил за интервю.

Може би малко кофти се получава, защото единственото място където можем да заявим, че искаме да сме присъствено (за Ниво 1) е при плащането, а няма смисъл да бързаме с плащането, ако се окаже, че сме кандидат-/стипендианти.

0
nikbikbank avatar nikbikbank Trainer 76 Точки

Явно всички сме в прцес на изчакване, в мейла се казваше до 22-ри, така че явно ни остава единствено да чакаме.

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

22-ри? В моя меил пише: "...Ако до 17 април не сте получил мейл, не сте в списъка с кандидат-стипендианти и можете да платите таксата за ниво #1."

Тоест днес. А до 23-ти включително е срокът за записване за Ниво 1 по първо класиране.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки
dsmilyanov, ако днес не си получил имейл значи не си класиран за интервю.
1
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

@Samuil.Petrow Да де, това ясно. Но как от Softuni разделят кандидастващите на присъствено и онлайн, според това което е посочено като форма на обучение в кандидатурата ли?

0
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Туко що приключи моето "интервю".Не се шашкайте, супер приятен разговор си проведохме,без никакво напрежение.

Нещо важно да ви кажа, понеже се повдига често този въпрос и го зададох на Наков.

Хората, които чакат интервю имат гарантирана такса от 390 лв.

Ако сте получили мейл че ще ви се обадят - почакайте.Няма шанс да ви избутат на по-високата такса :)

2
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Супер! А ти на кое място си в класирането, ако не е тайна? :) Питам просто като ориентир.

0
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

На 20то съм.

Казаха, че ще звънят на първите 40 по резултат, от които ще филтрират 20 за стипендии.

Който е получил мейл - ще получи и обаждане.Първо ще звъннат на всички, после ще решават.

1
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Какъв мейл, че си приет на първо класиране, или че ще получиш обаждане?

1
Viktor_Dakov avatar Viktor_Dakov 9 Точки

Не мисля, че е чесно да се викат на интервю първите по класиране. Човек, който е изкарал 500 точки на изпита без нищо друго е на 56 място. Съответно някой друг със колкото и малко да е точки във форума е с горе долу с 20 места напред. Не би трябвало това, което определя кой да е извикан на интервю да е това дали имаш 3 точки във форума. Най - чесното нещо (както Наков мислеше да направи преди 2 - 3 дена) е да се гледа по време. Така наистина най - добрите ще получат стипендия.

0
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Не мисля, че времето е определящо за това колко е "добър" (каквото и да означава това на C# Basics изпит) някой. :) Разликата в крайния резултат се получава не от форума, а от скалирането на резултатите според трудността на съответния изпит, от това дали си бил записан онлайн или присъствено за ниво нула и т.н. Не мога да кажа точно как се сформират крайните точки, но точките от форума, доколкото разбрах имат минимално влияние върху крайния резултат.

1
Viktor_Dakov avatar Viktor_Dakov 9 Точки

Скалирането не може да вдигне до повече от 100 точки крайната оценка. И разликата между онлайн хората се получава само от форума. Аз бях онлайн. Не разбирам защо е минуса при положение, че това, което казах, е вярно.

0
alexxdim94 avatar alexxdim94 33 Точки

Но това дали си бил записан онлайн или присъствено за ниво 0 - може. Не знам ти как си бил записан, де.

P.S. Не мога да споря по темата, тъй като не сме наясно как точно е бил сформиран "балът".

0
DNNdrago avatar DNNdrago 145 Точки

hristolilov , надявам се да не бъда погрешно разбран, но ще кажа лично за себе си защо съм онлайн - причината  е много проста, а именно, защото не мога да бъда присъствено. Тук не коментирам стипендиите за онлайн студенти, защото от самото начало бяха ясни правила и регламента, по който ще се дават стипендии - 10% от присъствените. Но така, както си описал един онлайн студент е доста крайно и грубо, леко напомня на отношението, което имаха една част от колегите, към хората явили се на изпит в първите дни, като едва ли не задачи били супер лесни и всеки би се справил (а не бяха виждали условията...). 

 

Голямата разлика между онлайн и присъствено, така както аз я разбирам, е това, че когато си в залата с много други хора, решени като теб да успеят, енергията ви се събира и по някакъв начин мултиплицира. Така нивото на мотивация нараства още повече. Вероятно звучи глупаво, но съм сигурен, че има нещо подобно, защото съм го усещал (Срещата/зареждането на Боровец ще има точно такъв ефект). Бонус към това е и възможността да зададеш въпрос към асистент и да ти бъде отговорено на живо (разбира се има и форум, където присъствено или не може да получиш отговор много бързо). 

 

Тъй де, това разделяне не би трябвало да бъде разглеждано, като нещо повече от формалност, защото в крайна сметка всеки се е хванал по тоя път, с вярата, че е добро за него и че ще успее. 

9
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Аз те разбирам, но ти си ме разбрал криво :)

Главната разлика между онлайн и присъствено е, че ние сме задължени да предаваме и проверяваме домашни а вие не.

Освен това - ясно е, че повечето хора, които са онлайн нямат възможност да бъдат присъствено по ред причини - хора сме и всеки си има някакви задачи и проблеми.Обаче - записаните присъствено декларират с това, че обучението им е приоритет, имат повече време да се занимават от тези онлайн и съответно са по-надеждни за развиване на нужните знания.

Дали е честно или не - не мога да кажа.Това, което е сигурно е, че на тях им трябват постоянни и нахъсани хора, които имат намерение да останат такива до края на обучението.Това, както уточних по горе, е по-вероятно за присъствените, отколкото за онлайн записаните :)

Не целя да обидя никой, изразявам лично мнение.

 

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Главната разлика между онлайн и присъствено е, че ние сме задължени да предаваме и проверяваме домашни а вие не.

 

Точно това е най голямата разлика - искаш не искаш си скъсваш гъза и това е в твой плюс, да наистина е така - точно това те обучава до 100%. А тези които си мислиш че са спечелили (до там че не предават домашни и са начинаещи) им се вижда тесен светът още на първия изпит. А тези които имат знанията не мислиш ли че ако предават домашни те биха били дори ако можем да кажем неразбируеми (ползват техники които не са учили начинаещите), и по този начин дори могат да бъдат оценени по-ниско от абсолютните начинаещи! Разбира се човек ако е със солидни знания и мисъл в главата би ги написал като начинаещ - но тук се питаме това ли е въпроса?

 

Освен това - ясно е, че повечето хора, които са онлайн нямат възможност да бъдат присъствено по ред причини - хора сме и всеки си има някакви задачи и проблеми.Обаче - записаните присъствено декларират с това, че обучението им е приоритет, имат повече време да се занимават от тези онлайн и съответно са по-надеждни за развиване на нужните знания.

 

Точно тук е другото предимство. Сам си го споделил. Няма нужда да го повтарям, но все пак - присъствено обучаемите имат много по-голяма преспектива от към обучение и евентуално намиране на топ работа в сферата.

 

Желая успех на всички в начинанията!

1
DJilanov avatar DJilanov 140 Точки

Наков ще ви призвънка до вторник... просто избягва да звъни по време на уикенда. Като цяло имайте търпение... 20 мин разговор =>3ма души 1 час , при 8 работни 24 души на ден => 2 цели дни на тела... той не е кифла за да издържа толкова :D

9
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.