Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Notes avatar Notes 34 Точки

ПрЕвеждане на конзолно приложение

Здравейте хора ! Искам да попитам как мога да прЕведа едно конзолно приложение до завършен .exe фаил . Приложението трябва да работи на всеки компютър с просто включване ! Мерси предварително !

-1
Programming Basics 19/11/2015 20:24:36
krisitown avatar krisitown 45 Точки

1во, ако пишеш на език със .NET(например C#) значи трябва да си на Windows. Предполагам, че е така щом говориш за exe;

Имайки това предвид exe-то се намира в папката на проекта(можеш да я намериш като натиснеш с десен бутон на проекта си и дадеш Open Folder in File Explorer) след това в bin/Debug, и там трябва да имаш ехе със същото име както е на проекта. Имай предвид че трябва да си билднал проекта поне веднъж, за да се създаде ехе-то.

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

На всеки компютър няма как да работи, защото това е разтегливо понятие (Линукс, Мак). Относно компилиране на приложения през конзолата виж 1-ва глава от книгата по въведение на програмирането със C# ТУК.

0
supersane avatar supersane 233 Точки

Увери се, че накрая на кода на програмата ти ще сложеш един Console.ReadLine(); иначе след изпълнението си ще се затваря веднага. Разбира се това е в случай, че искаш да предотватиш това автоматично затваряне.

0
Notes avatar Notes 34 Точки

Явно не съм се изразил правилно . Искам да върви на всяка машина с уйндолс . Трябва ли да се инсталира някакъв софтуер на другият компютър ?

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Да, трябва - .NET Framework. Различните Windows-и имат стандартно инсталирани определени версии. Ако приложението ти използва версия, коя я няма на потребителския Windows, то потребителя ще трябва да си свали необходимата версия.

0
19/11/2015 19:41:07