ООП веднага след C# Basics - трудности
Според мен лично този експеримент няма да е много успешен, поне за мен, особенно за онлайн студентите. Проблемът е в това, че за да разбере както трябва материала, човек трябва да изгледа доста решени задачи за да сване цялата логика, проблемът тук( поне при мен) е че масово задачите са решени от хора които преди ООП са минали другите два курса и съвсем естествено решават задачите в ООП с доста похвати от Advance. Това ще рече, че на мен ще ми отнеме изключително много време да разбера логиката на една такава задача, тъй като първо трябва да свана логиката на неща които са от Advance и реално аз минавам част от материала за Advance, ако искам да си реша домашните. Като добавим и факта, че материала се предава по-интензивно времето става огромен дефицит.
Не знам на какво мнение са другите колеги, но за мен определено, това беше грешка и се надявам за другите курсове нещата да се променят. А относно сегашната ситуация, ако някой има материали (решени задачи и/или обяснение) който да не е толкова обвъзан със Advans-а ще съм му благодарен да сподели
Конкретен пример, вчера си блъсках главата със листовете и как точно се "държат" във различните класове, говоря за 3-та задача от първото домашно. Също така в доста решения гледам странно форматиране на стринга, ползването на param , stringbuilder , някъде бях гледал решението на 3-та задача от първото домашно със ползване на object, което така и не сванах как точно става, някакви такива малки неща, но заради които не мога винаги да схвана цялата картина. Може би при мен проблема е, че аз главно черпя знания от форума и от вече решените задачи и така гледам да свана логиката. Естествено и от лекциите (които сващам по принцип), но като се сблъскам с някои задачи от домашната направо се отчайвам колко много неща не знам още
Подкрепям. Аз също не съм карал Advanced и изпитвам огромни затруднения. Дори да зацепвам за какво иде реч в класове, другите неща, които са от advanced ме спъват.
Аз съм от тези, карали адванса и сега съм на ООП и не сме учили "как се държат листовете в различни класове", params, форматиране на стрингове по този начин, по който казваш. Пиша ти го, за да знаеш, че повечето от тези домашни, които гледаш са на хора, които се занимават допълнително и и да гледаш стари лекции по Адванс, няма да намериш това там.
Можеш да потърсиш повечко за стрингбилдърите и за листовете, взехме неща в Адванса, но тук се използват малко по-различно, предполагам, че те затруднява това, което и мен и това не е самото пълнене на листа.