Prime Number check
След като стартирам и въведа числото винаги ми връща false независимо какво число съм въвел:
Mod edit: Ползвайте pastebin, gist или нещо подобно, моля.
След като стартирам и въведа числото винаги ми връща false независимо какво число съм въвел:
Mod edit: Ползвайте pastebin, gist или нещо подобно, моля.
То винаги ще връща false, защото във цикъла си винаги ще стига до проверката number % i == 0 (където i е number - 1) и това винаги ще дава false. Пък и едно число, за да е просто трябва да се дели само на себе си и на едно, а ти даваш когато остатъчното делене е равно на 0 (което означава че се дели точно и с друго число) да връща true.
В двата if-a в цикъла сложи "break ;" : ]
Проверката ти е обърната. :)
Просто число означава, че се дели само на себе си и на 1. Aко number % i = 0 (при i < number), това означава, че не е просто число. Пример: number = 10, i = 5 : 10%5 = 0; 10 не е просто число.
Обърни if-else, така че if (number % i == 0) директно да връща false (няма смисъл да продължаваш с цикъла - вече знаеш, че не е просто число), а else да слага prime = true. По този начин, ако е просто число, цикълът ще се итерира до i = number -1 и накрая ще върне true, а ако не е просто число ще спре веднага и ще върне false. Също така започни да итерираш от i = 2, за да можеш да хванеш простото число 3.