Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Al3xFx avatar Al3xFx 33 Точки

Достъпване на обект от друг клас

Здравейте чудех се дали е възможно, ако имам клас Player и клас Enemy и трети клас където има инстанцирани обекти и от 2-та класа, по някакъв начин в класа Enemy да достъпя обекта Player от третият клас без да го правя public static ? Надявам се, че някой ме е разбрал.

Тагове:
-1
C# OOP Basics
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Обясни какво точно се опитваш да направиш. Не звучи много правилно единияt клас да ходи да бърка в червата на другия. По-скоро трябва да има нещо между тях, което да направи връзката. Т.е. в класа, в който имаш играча и врага, е по-логично да имаш някаква интеракция между двата класа.

Да предположим, че имаш енджин и в него два обекта, които почват да се колят. Единият обект удря другия, като правилният начин това да се случи е енджина да вземе на единия обект демиджа и отиде при другия и да му вземе от кръвта. Ако има по-сложна логика около интеракцията пак енджина (или каквото имаш) е по-правилно да застане между тях и да осъществи връзката. Този трети клас така или иначе знае за другите два (поне на абстрактно ниво), намаляваш качеството на приложението ако свържеш два класа един с друг без да има нужда.

0