Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
supersane avatar supersane 233 Точки

Visual Studio 2015 and Resharper 10

Здравейте, днес се сдобих с студентски лиценз за Resharper 10.0.1, който инсталирах на моето Visual Studio Community Edition. За пръв път ползвам, тази добавка и започнах да и разглеждам какви настройки има, гледах и едно видео, което намерих тук във форума на СофтУни, как да сетна StyleCop и Resharper. В последствие обаче разбирам, че StyleCop, няма версия за VS2015, и затова от extension manager-a на Resharper, свалих StyleCop by JetBrains. Както казах, поразрових се из настройките, на cleanup code, и махнах тикчето, да ми добавя документация, когато извиквам въпросната функция. Все пак обаче, продължава StyleCop-а да ми се кара за тази документация(подчертавайки ми го), което не ми харесва и ме дразни. Та някой от вас използва ли същите инструменти, и знаете ли как да направя така, че да не ми пищи всеки клас и метод за липсваща документация?

Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Имаш два вида настройки. Едните за за auto-complete, т.е. без да те пита ти добавя документация, това е, което си махнал. Другото е да следи за това правило за документацията и да ти го индикира с подчертаване. Това също би могло да се настрои, но трябва да потърсиш точно откъде.

Аз в момента съм без Style Cop, понеже нещо се счупи. Поразрови се, просто прави разлика между настройките на правилата, които ти следи, и настройките на auto-complete-a.

1
supersane avatar supersane 233 Точки

Поразчовърках се повечко и успях да го открия. Става по следния начин:

Resharper -> Options -> Code Inspection -> Inspection Severity

Когато в търсачката се напише StyleCop, излиза всичко и може да се избере, кое правило да си изключи или промени.

Друг въпрос: Resharper има ли някаква клавишна комбинация като  Ctrl-E-C, но да е нещо по-''quick'', или иначе казано, досега ползвах Ctrl-K Ctrl-D, за реформатване от VS, Resharper има ли си собствено, по-добро реформатване?

0