Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
gudov avatar gudov 274 Точки
Ако си онлайн по никакъв, ако си редовно -10%
7
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравей,

Нека ти отговоря малко по-подробно от колегата. За курса C# Basics e обявено, че крайната оценка ще се формира от няколко компонента, които ще са различни за онлайн и присъствените студенти.

Онлайн студенти: Тяхната оценка ще е 100% от изпита, но ще имат и до 10% бонус за активно участие във форума. Онлайн студентите не получават допълнителни точки от предаване и проверяване на домашни, но ако си начинаещ ще ти е от полза да го направиш.

Присъствените студенти: Те получават до 80% от изпит, до 20% от проверени и предадени домашни и до 10% за форумна активност. Ако си присъствен студент и не си предадеш домашните, нито провериш такива, просто не получаваш процентите за тях и падаш надолу в класацията.

Поздрави!

15
birkoff avatar birkoff 46 Точки

Здравей, ами ако има животно като мен, който се е записал за присъствено обучение, но не е в София в момента и ще се прибере чак към края на месец Март? Не съм предал нито едно от домашните тъй като съм затрупан с много работа,  (Под работа имам предвид изпит:) ) НО САМО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА. След това, се надявам за една седмица (ако не излизам от вкъщи де) да ви настигна.

По накратко:

Ако съм се записал присъствено, но съм се явил само на последните 3 - 4 лекции и си взема изпита, предполагам че неявяването ми ще се отрази на успеха ми, нали? (да не се надявам на стипендия?) :D

1
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

@ birkoff, на този етап е без значение дали ще караш присъствено или онлайн. Единствената разлика е процентното разпределение (което съм написала в предишния си пост) на крайната оценка, но в двата случая е максимум 110%.

Смятам, че ако не си върлия програмист с n на брой години опит е по-добре да караш присъствено. Така ако на изпита се издъниш на някоя задача, то ще имаш 30% бонус от останалите модули и по този начин пак ще имаш шанс за отлична оценка и сертификати, но ако си онлайн - ще имаш само 10% от останалите модули и може да не ти е достатъчна за отличен.

Твоите варианти са:

  1. Оставаш присъствено обучение и си предаваш домашните в границите на крайните срокове (Първо домашно - 22/03/2014 23:59:00; Второ -25/03/2014 23:59:00 и т.н.  - сроковете са към края на месеца, помисли си дали няма да успееш). Това да първите 10%. Вторите 10% идват от проверката на домашни. Домашните за проверяване ще са активни доста време. За тях не се притеснявай щом ще можеш да си по-активен в началото на април.
  2. Пишеш на мейла на СофтУни, че желаеш да преминеш в онлайн форма на обучение и не се занимаваш с домашни и проверяване на такива. 

Съветът ми - остани присъствено.

Дано съм била от полза,

Поздрави!

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Ако си достатъчно добър, че да си решаваш задачите на изпитите, реално няма да ти повлияе с нищо. Ще ти повлияе, ако не си успял да си решиш всичко, тогава допълнителните точки(от домашни и участие във форума) ще са ти от ползва.

Точките са важни и ако се бориш за стипендия, стажове и т.н.

2
pdechkova avatar pdechkova 95 Точки
А по какъв начин разбираме, ако имаме забележки по домашното? Говоря за онлайн студентите.
3
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки
Когато някой го провери, ще получаваме известие какъв фийдбек са ни дали. Но е възможно да се проверява чак след като изтече срока за предаване на домашното.
4
charlike avatar charlike 114 Точки

Ей, като сте будни спите. :D Не ви ли се изясни вече толкова месеци?

Всичко го правите за Вас си :) - правите каквото искате и никой нищо не задължава. Ако нямаш домашни: първо, минус за теб; второ, да, влияе на оценката под формата на знания -- ако си онлайн 0%, но пък сам си трошиш главата; ако си присъствено след 1-во ниво - 10% поне.

Успех за напред, ако си в системата :)

Edit: Аа, давайте още 10 минуса, чук сте. ;]

Edit на 18.03.2014: Ама вие верно сте ненормални. :D От хумур не разбирате ли е, какви хора сте? :D

Изядох ви порциите пред очите ли, какво, че нещо не схващам? :D

-3
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Здравей,

Ако си присъствено обучение там домашните ти формират 10% от 100%.

Останалите 80% са ти от присъствие в залата и 10% от помощ във форума с постове.

Ето защо е задължително качването им.

Ако си онлайн, тогава не е задължително да си изпращаш домашните.

Там крайният ти успех зависи от това какво ще покажеш на изпита. Гледа се също и се оценява до 10% ако помагаш във форума.

И в двата случая е препоръчително да се правят домашните, защото само така, сам може да си отговориш на въпроса какво не ти е ясно. Останалото е практика!

Надявам се да съм бил полезен.


2
programist4ever avatar programist4ever 0 Точки

80% са от присъствие? имаш предвид изпит предполагам. А и не ни проверяват дали присъстваме.

0
P.Yusev avatar P.Yusev 1 Точки
20% oт оценката е върху домашни. Тоест 20 процента от 2-ка :)
1
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки
Доколкото разбрах от онлайн записа, ще свали оценката с около половин задача (50 точки), много свободна интерпретация на казаното от Наков. Но при еднакъв резултат на изпита не знам дали липсата на домашно няма да е решаваща.
0