Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Проблем с R#9.1 & StyleCop

Здравейте,

Опитах се да инталирам Resharper 9.1 и в него да интегрирам StyleCop(който вече имах). Работя с Visual studio 2015 и следвах ето тези стъпки от този Линк. Първоначално се обърках и инсталирах Resharper 9.2, но всичко вървеше добре, докато не се опитах да тествам дали е сработило- за съжаление всеки път, когато дам "Run StyleCop" в някой solution ми излиза ето тази грешка- цък. Преинсталирах Resharper-a и го сложих на по-долната версия(9.1), но пак не се получи. Преинсталирах и StyleCop, но без резултат. Няколко пъти преинсталирах самата приставка на Resharper за интегрирането, но отново нямаше никакъв резултат. Иначе StyleCop си върви без проблем, когато приставката не е инсталирана.

Наистина бих бил благодарен, ако ми помогнете с решение.

0
Fundamentals Module 07/01/2016 19:29:52
slavpetroff avatar slavpetroff Trainer 155 Точки

Според мен, не е премахнат цялостно StyleCop-a.Има мисля, три начин за инсталация :

 - през exe файл, през NuGet и през extensions на Resharper.Съветвам те, да започнеш с Control Panel.От там да опиташ, да го премахнеш, ако съществува.След това и през останалите варианти.Виж също Program Files, ако след премахването му от всякъде видиш негова папка - трий.

Дано съм помогнал.Пиши, ако не стане след това.

2
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Здравейте!

Положението което аз докарах засега е следното:

Visual Studio 2015 с Resharper 10  и StyleCop 4.8, като опцията за Run StyleCop я нямам но мисля че ще успея да я подкарам някак си.Мисля че успях да ги интегрирам едно с друго двете да работят заедно но трябва да оправям проблемите един по един.А относно Resharper 10 и StyleCop почетох доста и пише че единствения вариан за сега е и StyleCop 4.8 долни версий не се поддържат. Ще следя темата  и ако открия решение за 2015 ще го споделя.
 

Поздрави!

1
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Здравей @slavpetroff

Деинсталирах StyleCop от контролния панел, после през VS и проверих за останали папки и т.н. Когато после сложа приставката обаче нямам StyleCop(което според е така, защото доколкото разбрах това не е отделен extension, а само "нагажда" StyleCop под R#). След като инсталирам наново StyleCop с вече инсталираната приставка ми дава пък тази грешка: цък. За този проблем вече има отворена тема във форума.

0
08/01/2016 09:36:34
supersane avatar supersane 233 Точки

Аз инсталирах ReSharper10 и от неговите extension-и изтеглих StyleCop. Мисля, че се сработват много добре заедно, няма какво да run-ваш, то си работи StyleCop-a, щом работи и ReSharper. Пробвай го, но внимавай, понежее като напишеш в extension manager-a на ReSharper "StyleCop" май има две приставки. Едната е нещо от сорта "StyleCop for Resharper", а другата "ReShaper.StyleCop". Едната работи супер, другата сбъгясва обаче, това го четох дори някъде из jetbrains. В момента съм с Линукс и за съжаление няма как да ти кажа коя точно работеше, но по спомен е "ReShaper.StyleCop", може и да се лъжа. Ама пробвай де, ако не стане деинсталираш приставката и слагаш работещата. Дано съм ти бил полезен. :)

2
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Здравей,

Пробвах по твоя начин и сега имам StyleCop под R#10, но не мога да да ползвам изрично нито една от функционалностите на StyleCop, но това не е проблем, защото R# показва съответните правила, взети вече от StyleCop, и дори има някакъв autocomplete.Мисля, че горе-долу нещата са наред само е доста дразнещо да излиза някакъв мазен ерор, но предполагам това е най-доборото за момента.

П.П. Сега ползвах StyleCop by JetBrains, докато при другото ми даваше по-горните грешки.

0
08/01/2016 11:34:04
supersane avatar supersane 233 Точки

От настройките на Решарпъра, можеш да променяш всичко по StyleCop-a. Ерора ти не мисля че е от приставките, които си инсталирал, по-скоро ако имаш някаква друга версия инсталирана от .ехе. :)

0
Gesh4o avatar Gesh4o Trainer 305 Точки

Моята основна грешка в случая е- мислех, че трябва да имам Visual StyleCop и StyleCop by JetBrains едновременно . Сега, когато премахнах първото, нямам проблеми и имам функциалността на StyleCop, което е fine by me и всичко изглежда работи коректно... за сега.

1
08/01/2016 23:45:17