Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
p_shalev avatar p_shalev 80 Точки

График модул Front-End (3-то ниво)

   Здравейте! В момента изучавам High Quality Code, но всъщност съм част от Front-End нивото(за мен се пада 3-то ниво подред). Доста сложно за обяснение, но се надявам да сте ме разбрали. Виждам, че в графика изпитът за КПК е заложен на 07.02.2016, а началото на курса по Advanced JavaScript(моят следващ предмет) е на 01.02.2016. Пак по въпросния график виждам, че продължителността на курса по Advanced JavaScript е три седмици, от които аз поради обясними причини(КПК) ще пропусна една. Искам да попитам коректно ли съм разчел графика? Защото ако съм, това означава, че автоматично аз ще трябва да изгубя 1/3 от курса си и ще имам 2 седмици за да си припомня синтаксиса на език, който не съм използвал от 04.2015г., да науча новия материал и да се подготвя отлично за изпит. 

Тагове:
11
Въпроси за SoftUni
Filkolev avatar Filkolev 4499 Точки

По-рано имаше подобна тема: https://softuni.bg/forum/7897/grafik-na-izpiti-v-softuni

Щом така пише в графика, много малко вероятно е да е грешно. Датите за изпити се определят предварително и обикновено е сложна задача да се променят.

Колегата, чиито коментар скрих, беше прав, че неприятностите, с които се сблъскваш, са си твоя вина. Преценил си преди време, че можеш да караш паралелно два курса с всички възможни негативни последствия от това. Решението е да приоритизираш, решаваш кое е по-важно и ограниченото си време го разпределяш така, че да научиш по-добре него. 

-12
p_shalev avatar p_shalev 80 Точки

Най-верояно аз не мога да се изразявам правилно. Сега ще се опитам наново, но този път по-описателно да обясня казуса си, барем бъда разбран. 
Обучението ми в Софтуни протече по следния начин:

1.Първо ниво 01.2015-05.2015 (Java Basics, HTML+CSS, JavaScript Basics, PHP Basics)

2.месец и половина почивка, поради смяна на програмата за обучение
3.Back-End 15.06.2015 - 11.2015

След като завършихме Back-End нивото започнахме Front-End нивото, от което аз и моите колеги вече бяхме изучили HTML+CSS и JavaScript Basics и на тяхно място бяхме автоматично записани на 2 от курсовете от новото Basic ниво(OOP, КПК). Тоест моята програма(назначена ми от любезния екип на СофтУни) за 3-то ниво изглежда по следният начин:
   ООП -> КПК -> JS Advanced -> JS Apps -> JS Frameworks .
Адски сложният въпрос, който зададох е защо 2 от курсовете от моята редовна програма като студент, за която съм заплатил изисканите от мен суми, се застъпват? 
Как точно имам вина за това, моля обясни ми. В случая си прав, че най-верояно ще има негативни последствия и ако аз бях взел решенията, довели ме до тях, нямаше да задавам излишни въпроси. Но в случай, че решенията не са взети от мен, мисля че имам простичкото право да попитам за обяснение. Ако пак съм бил неясен, съм насреща за нови упреци и въпроси. 

8
antata_iv avatar antata_iv 27 Точки

Фил, много извинявай, ама въобще не си прав (както и колегата, чиито коментар си скрил).

За нас програмата я промениха след като завършихме старото Ниво 1 (или Ниво 0 - не помня вече как се казваше) и тогава там нямаше нито Advanced C#, нито OOP, нито HQC. И така ги натъкмиха нещата за нас, че за да си ги изкараме (без Advanced C# по време на който така или иначе имаше дупка до Back-End нивото), тъй като са едни от най-фудаменталните (и без които реално дори част от сертификатите не можеш да си вземеш) трябваше все да се карат с някое от Fundamentals нивата - паралелно дали със Back-End тогава, дали със Front-End сега. И не, това НЕ Е мой избор. Моя избор е единствено паралелно в кое от нивата да се карат, но резултата и за OOP и за HQC е горе долу същия. Вярно, най-вероятно сме останали вече само шепа хора такива и никой не ни бръсне за нищо, но все пак ни има. Отдавна съм се отказал да споря по този въпрос с който и да било от СофтУни и не искам да считаш този коментар като някакъв вид хейтене или че искам да направите нещо специално за нас по въпроса - само казвам каква е реалната ситуация. И просто не ти прави чест да отговаряш така, след като не си проучил ситуацията като хората. Айде със здраве! :)

8
12/01/2016 14:03:07
dimityr.jechev avatar dimityr.jechev 196 Точки

Значи е наша вината ,че сме влезнали януари 2015 и сме се записали да учим по една програма,която после се променя и се застъпват изпитите ?Къде е нашата вина ?Аз лично си карам КПК и JavaScript Basic паралелно,защото не се явих в първо ниво на JS Basic,но това вече наистина си е мой личен избор.Но JS Advanced и КПК да се застъпват също с една седмица ????WTF ???
Продължавате да вървите по стъпките на държавните университети....БРАВО...Правите си каквото искате,разигравате ни както ви скимне и после ние сме  си виновни...

7
12/01/2016 14:13:56
verito898 avatar verito898 270 Точки

Добър въпрос! Да не говорим пък ако искаме да се запишем за екипен проект и имаме допълнителни курсове тези 2 седмици са си недостатъчни. Не казвам, че не бих се справила, но явно от екипа пак са решили леко да го пренебрегнат този випуск.

5