Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
sholeto avatar sholeto 93 Точки

Video: Състоянието на StyleCop заедно с VS2015 и R#10

Предполагам повечето от вас са видяли видеото на pataroka за интегриране на StyleCop в RеSharper, но то се отнася за по-предни версии. Направих видео, където показвам какви са проблемите на StyleCop, когато се ползва с VS2015 и R#10. Аз го намирам за използваемо, но идеята е да видите сами и да решите дали си струва ъпгрейда, или да се чака фикс:

https://www.youtube.com/watch?v=jTyN6LdFMl8

2
C# OOP Advanced
S.Iliev avatar S.Iliev 47 Точки

Здравей,

Малко продължение на темата.

Днес си ъпдейтнах Rеsharper-a до 10.0.2 докато си слагах dotCover-a без да съобразя, че StyleCop работи коректно с 9.1 и естествено нещата се омазаха и спря да работи, изчезна ми CleanUp Code-a и започнах да псувам тихичко.

След псувните реших да направя свежа инсталация на StyleCop (вер. 4.7.49.0), като преди това махнах всичко де що е StyleCop от компютъра (плъгина в решарпър и stand-alone версията) и за моя изненада след новата инсталация StyleCop-a проработи коректно (Поне на пръв поглед) с ReSharper-a (вер. 10.0.2).

Появи ми се CleanUp Code...-а, като има разлики в настройките на профилите. В 9.1 имах секция с настройките за StyleCop правилата за документация, но сега нещо не ги намирам. Още не съм намерил всички разлики и не съм му разучил на 100% поведението, но за сега е окей. За тези, които са с последния Resharper и им е омазан StyleCop-a, преинсталирайте. При мен тръгна за сега. Още тествам :D

 

 

 

1
20/01/2016 13:27:21