Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
MartinRusanov avatar MartinRusanov 95 Точки

Въпрос относно времето за изпълнението на програмата

Здравейте искам да ви попитам въпрос относно времето за изпълнението на програмата в judge системата.

Когато написах една задача от лесните (1ви тип) ми дава 100 точки обаче след още няколко проверки в judge-a отвреме на време ми изкача, че имам 90 точки заради един тест, в който е надскочен time limit-а за изпълнение на програмата.Имах и една друга задача от 3-ти тип (с рисуване), в която се налагаше използване на много if-elsе конструкции.При нея в judge-a ми даваше вярно 90 точки с един грешен тест като я пуснах поне 10 пъти. На 11-тия и 15-тия път даваше съответно 70 и 50 точки от 2 и 4 грешки с превишен time limit.След още 10 пускания отново даваше 90 точки. Как се процедира в такъв случай на изпит? Дават ли поне по-високия брой точки?

Тагове:
0
Programming Basics 21/01/2016 01:15:15
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Предполагам, че по време на изпит когато направиш проверка и ти даде 100 точки няма да има смисъл да и правиш повече проверки , а просто минаваш на следващата. Просто няма да имаш време за мотаене. А според мен би трябвало judge да вземе от тестовете , които си правил най-високата оценка. Но може и да греша.

0
MartinRusanov avatar MartinRusanov 95 Точки

Благодаря за мнението. Аз направих редакция на поста си като споменах друг за доста по-сериозен, но подобен случай с друга задача.

0
MilenGeorgiev avatar MilenGeorgiev -12 Точки

На изпита за всяка задача взема най-високият резултат. Ако веднъж си изкарал 100 точки на някоя задача, после може и по-малко да изкараш, но ти се признава резултатът от 100 точки. Освен това в задачите с рисуване не се използват повече от един два иф-елса по принцип. От време на време системата се бъгва и ти отчита много по-голямо време, отколкото същото решение след няколко секунди. А на изпита понеже събмитват няколко стотин души, системата понякога ти дава отговор след повече от минута.

0
Shirdor avatar Shirdor 131 Точки

По принцип на тези задачи трудно можем да им минем времето затова в такива случаи са ми казали да submit-на кода още няколко пъти докато се оправи. Проблеба е в джъдж.

0
Radevatns avatar Radevatns 34 Точки

На мен също ми го напраши този номер. При пускане на код от типа напиши число А, напиши число Б, умножи ги и изкарай резултата ми даде 20/100 точки с време 0,146s. След 10мин. пак пуснах същия код и ми даде 100/100 с време 0,012s

Според мен, който има проблем "недостатъчно време" трябва да си огледа в детайлите на решението и да види в какви граници му мърда времето, което е показателно дали той е объркал нещо генерално или при всеки опит системата го отчита различно.

Поздрави

0