Оценката от изпита по "Основи на програмирането"
От изпита изкарах 225 точки, а имам 3.11. Нали за 3.00 се искат 100 точки? Аз имам много повече от 100 точки, а оценката ми не е много различна от 3.00. Освен това имам предадено някое и друго домашно, проверявал съм домашни, имам минимално участие във форума. Някой има ли някакво адекватно обяснение? Не че има голямо значение дали оценката ти ще е 3.00 или 4.50, но все пак съм озадачен.
Аз честно казано не съм правил никакви изчисления, просто разсъждавам логически. Ако на изпита съм изкарал 100 точки и нямам нито едно предадено домашно, по-ниска оценка от 3.00 не мога да имам, нали така? Следователно при 225 точки, дори пак без нито едно предадено домашно, би трябвало да имам по-висока оценка. Защото разликата между 3.00 и 3.11 (каквато е моята) реално е само статистическа. Резултатът ми от изпита като точки от задачите е по средата, така че средният успех от изпита не би могъл да ме дръпне назад От тези мои разсъждения дойде негодуванието ми.
За домашни и форумна активност нали можем само да получим допълнителни точки, не можем да загубим? Срещу 225 точки от задачите са ми присъдени 32.23 точки. Дори при 0 точки от домашни и форумна активност, по твоите изчисления точките ми трябва да са повече.
Домашните са 20% от оценката на присъственото обучение, т.е. ако не се правят тези проценти се губят, освен при получени 500 точки на изпита.
Процентите ясно че се губят, ама като точки няма как да намалеят, могат само да се увеличат.