Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Супер е така като има обяснение и с видео, браво. Само една забележка/препоръка - малко да се  Zoom-не там където се пише кода, било то с допълнителни настройки на програмката, която записва, или чрез вградените Zoom настройки на Visual Studio. Примерно така като е по-мъничко, дали от контраста на цветовете или не знам каква може да е причината, но примерно знака за равно = прилича повече на - 

Иначе всичко друго е ок, ще е готино ако продължаваш да качваш по подобен начин обяснение на задачките със звездички. Не знам дали ще ти заключат модераторите темата, тъй като вече има една подобна с тази задачка. Очакваме и други подобни видеа :)

0
iliyan.vangelov avatar iliyan.vangelov 57 Точки

Да, направи ми впечатление и на мен след това. Причините са по- дребния шрифт, качеството до което конвертирах видео, но най- вече това, че го правя за първи път :D . Ще го имам предвид за следващ път! Мерси за фийдбека :)

0
GeorgiGG avatar GeorgiGG 6 Точки

Малко по-добре се вижда като се вдигне резолюцията на видеото на 720p и цял екран.

0
Yonko_n avatar Yonko_n 11 Точки

Всичко беше супер и полезно. Много ми допадна варианта с речника.

Продължавай така!

1
Boriow avatar Boriow 0 Точки

Може ли да се използва .ToLower и за if statement като при Switch, да няма значение дали се пише с главни или малки букви? И как става?

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

if(someString.ToLower() == "нещо")

1
katya.tr avatar katya.tr 2 Точки

Много благодаря за доброто обяснение.

Аз съм начинаещ и имам нужда от тези по подробни обяснения.

Може ли да ми помогнеш и за още 2 задачи които ме затрудняват и не мога да ги реша.

те са; Квадрат от звездички -8ма задача от първата лекция и Графично приложение:хвано бутона- от 2та лекция.

Благодаря ти предвварително

1
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Katya.tr , здравей

За квадрата от звездички има малко информация тук https://softuni.bg/forum/7995/zadacha-kvadrat-ot-zvezdichki-byg-v-judge-softuni

Ако искаш провери да видиш дали нещо няма да ти помогне. 

0
Spllat avatar Spllat 2 Точки

Страхотен клип!! Много ми помогна! 

1
kami.dani avatar kami.dani 1 Точки

Много готино видео.

0
Yanchev.todor avatar Yanchev.todor 2 Точки

Здравейте, пробвах с първото решение но ми дава само 60 точки в judge.

Ето кодът който ползвах: https://gist.github.com/anonymous/de2f631bd28caa41cd47

0
07/02/2016 22:55:17
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Написал си грешно английската валута. Вместо GBR напиши GBP :)

0
Yanchev.todor avatar Yanchev.todor 2 Точки

Благодаря.

0
Merkanto avatar Merkanto 19 Точки

При мен не ми дава 100 точки в judge системата, а 80, защото ми показва някаква грешка, която не виждам да има, при положение, че когато въведа примерните входове от упражненията, получавам нужните изходи във Visual Studio. Ето го и кода: https://gist.github.com/Merkanto/0ef06cb0e41ad45acba2 . 

0
09/02/2016 01:28:51
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Примерните входове са само за да си изпробваш приложението дали показва правилни резултати, но то изобщо не покрива всички тестове, които пуска джъдж системата. Даже съм малко изненадан, че 80 точки е дала. ти разглеждаш само 4 от всичките възможни варианти за обръщане, а трябва да разгледаш всяка една валута към всяка една друга валута обръщение (или към себе си), тоест по този начин, по който си тръгнал, трябва да имаш 12 различни варианта. от BGN към USD, EUR, GBP, BGN и аналогично за другите 3 валути

2
Merkanto avatar Merkanto 19 Точки

То и аз си помислих, че най-вероятно ще трябва да се напишат всички 12 варианта, но не го направих, защото на някои от предните задачи ми даде 100 точки без да кодя всичките им варианти. Ама сега ще пробвам да го направя с всичките начини. Все пак, благодаря за съвета! :)

0
Merkanto avatar Merkanto 19 Точки

След като продължих довършването на задачата, не се получи. Та я почнах наново и стана след 2-3 опита. Ето и моето решение, което ми дава 100 точки в judge системата: https://gist.github.com/Merkanto/0ef06cb0e41ad45acba2

0
09/02/2016 16:08:15
andrei avatar andrei -1 Точки

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication10
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.Write("Please enter your currency: ");
            string a = Console.ReadLine();
            Console.Write("Please enter the willing currency: ");
            string b = Console.ReadLine();
            Console.Write("Enter your number: ");
            decimal numb = decimal.Parse(Console.ReadLine());
            decimal rate1 = 0.0m;
            decimal rate2 = 0.0m;

            if (a == "BGN")
            {
                rate1 = 1;
            }
            else if (a == "EUR")
            {
                rate1 = 1.95583m;
            }
            else if (a == "GBP")
            {
                rate1 = 2.53405m;
            }
            else if (a == "USD")
            {
                rate1 = 1.79549m;
            }
            if (b == "BGN")
            {
                rate2 = 1;
            }
            else if (b == "EUR")
            {
                rate2 = 1.95583m;
            }
            else if (b == "GBP")
            {
                rate2 = 2.53405m;

            }
            else if (b == "USD")
            {
                rate2 = 1.79549m;
            }
            decimal result = numb * (rate1 / rate2);
            Console.WriteLine(Math.Round(result, 2)+ " " +b);
        }
    }
}

това е кодът който въвеждам обаче за пореден път вижал студиото го приема и всичко е наред, а джъдж системата не и ми дава грешка как да го оправя това...?

0
TeodorDimitrov89 avatar TeodorDimitrov89 266 Точки

Грешката ти е в началото:Сложи на първият ред decimal numb = decimal.Parse(Console.ReadLine()); защото по условие първо се чете стойността и след това самата валута.Махни излишният текст  Console.Write("Please enter your currency: "); Console.Write("Please enter the willing currency: "); Console.Write("Enter your number: ");.Това е съвет гледай точно какво се изисква като изход.

П.С: Дава 100 точки в judge след промените

3
01/04/2016 23:48:33
andrei avatar andrei -1 Точки

Мерси! ;)

0
Psychou avatar Psychou 0 Точки

И аз съм начинаещ. Абсолютно нов в програмирането. Самата логика ми липсва, но благодарение на такива теми започвам да схващам. Благодаря!

0