Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Baipass avatar Baipass 0 Точки

Programming Basics - февруари 2016

Привет на всички! Случайно разбрах за softuni и веднага изпратих кандидатурата си за присъствена форма на Programming Basics през февруари. Вече си отговорих на повечето въпроси чрез доста добре направената FAQ секция, но пак искам да питам за някои неща:

Първо - да кажем, че не ме приемат или ми се отвори работа и не мога да присиствам на курса - винаги ли мога да се прехвърля на онлайн обучение?

Второ - видях, че има клипчета на текущо провеждащият се курс през януари, както и на много минали. Питането е - материала от Programming Basics януари, същият ли ще бъде като през февруари (или поне подобен). Идеята ми е, да почна да уча и решавам задачи от рано, за да съм по-добре подготвен. Ако не се лъжа, един от лекторите по време на клиповете каза, как общо взето курса покрива първите глави от книгата "Въведение в програмирането със C#". Какво, ще ми препоръчате да направя, за да се подготвя най-добре и да не отивам на курса съвсем "на сляпо"?

Благодаря предварително, на отговорилите, както и на екипа на softuni за организираният сайт и леснодостъпният безплатен материал.

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni
agoranov avatar agoranov 12 Точки

На първият въпрос - Не, трябва да те приемат за да можеш да запишеш по горен курс. Това обаче (ако не си приет) не ти пречи да гледаш лекции и да решаваш задачи/домашни. 

На вторият въпрос - Да. Няма проблем да гледаш стари видеа. Всичко е същото (освен лекторите).

А за да се подготвиш най-добре: решавай много задачи. Когато свършиш с домашните, започвай да решаваш задачи от изпитите.

 

ПП:

Успех.

0
26/01/2016 17:45:31
Baipass avatar Baipass 0 Точки

За приема имах предвид Programming Basics, не softuni Fundamentals и т.н. До колкото знам може да се явиш на изпита след PB, по всяко време ако се чувстваш готов. Но идеята ми беше ако не ме приемат присъствено на PB, мога ли без проблем да се запиша онлайн? Иначе почваме да дерзаем с задачките и така :)

0
agoranov avatar agoranov 12 Точки

За курса Programing Basics няма прием. Ти сам избираш дали да си присъствено или онлайн и се записваш. Приемът в SoftUni е на база изпитът по PB, но самият курс е подготвителен за изпитът и най-вече за по-нататъчното обучение в университета.

1
26/01/2016 21:58:22
Baipass avatar Baipass 0 Точки

Ясно, аз мислех че трябва някакъв прием и за PB, но както и да е мерси за отговора.

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Според мен гледай клиповете , а също и от книгата ако прочетеш няма да съжаляваш. Всичко в книгата е описано по прекрасен начин. Също така си изтегляй и файловете с упражненията от лекциите. Много  , ама много са полезни , а повечето дори имат стъпка по стъпка какво да правиш. Пререшавай от упражненията, рашавай от домашните и чети от книгата и като гледаш и видео уроците според мен това е достатъчно да си изградиш една добра основа :)  Може да гледаш и от по-отминали курсове. Така или иначе материалът, който трябва да се усвои е подобен, то за изграждане на основа няма как и да е по-различен. Също така ако не знаеш някоя функция или нещо , първо опитай да го намериш в google. Това е прекрасно умение и задължително трябва да го развиеш. И аз го правя и колегите го правим непрекъснато. Това са ми съветите към теб. Ако съм пропуснал нещо колегите ще допълнят :) Успех и смело напред :) 

0