Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
antonp1p2 avatar antonp1p2 17 Точки

ASP.NET -> Как да bold-на subString от GridView Cell ?

Ами, значи имам DropDownList, input TextBox и бутон. Идеята ми е че трябва от базата данни да изкарам всички редове, които имат в съответната си колона избрания елемент от DropDownList-a и в полето си за описание съдържат стринга, които потребителя е въвел в TextBox-a. Използвам GridView, за да изкарам таблицата със съвпаденията.

До тук добре изкарвам всичко, но трябва и да маркирам с болд subString-a, който мачва с въведения от потребителя в текстБокса.

Надяваме се, че сте ме разбрали. Ето и кода - >

HTML-a : - > http://pastebin.com/DYgNhshL

.cs файла -> http://pastebin.com/nT2rU7KA

Тагове:
0
Advanced Level: Back-End
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Ето това ти трябва: забраняваш енкодването на html и заместваш търсения стринг с html, който го форматира.

Иначе ние на работа предпочитаме да си имплементираме наследник на ITemplate, който всъщност е съвкупност от asp контролки, в твоя случай може да има вмъкнати лейбъли, на вътрешния от които да имаш зададен клас, чрез който да го правиш болднат. Този темплейт го подаваш на грида като колонка и отново при RowDataBound му попълваш стойностите

1
antonp1p2 avatar antonp1p2 17 Точки

В стака това е моят въпрос. Някой ми отговори точно което ми трябва. Иначе тамън навлизам в асп и още ми е малко объркано какво се случва.

0
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

:) Въобще не видях, че въпросът е същия като твоя :) Ако имаш питанки може да се свържеш с мен. Обикновено съм в скайп. Нямам големи претенции, но ако мога ще помагам.

1
antonp1p2 avatar antonp1p2 17 Точки

Ами, да определено може да ми трябва помощ, ще те добавя като седна на лаптопа. :)  Все още не знам дали ще навляза по-надълбоко в асп за сега. Това ми беше таск, който ми пратиха след първото интервю в една фирма тук.

0
28/01/2016 15:46:44