Loading...
djivanp avatar djivanp 6 Точки

[Simple-Calculations]-Exercises . Problem 16* Графично Приложение Хвани Бутона!

Здравейте , 

Искам да помоля за малко помощ относно 16 задача от основи на програмирането и по точно simple calculation .Стигнах до там че си направих form-а и бутона , преименувах ги но немога разбера по нататк как да продължа.В подскаските има даден код който да се използва за генериране на позиция , но дори и него немога да разбера къде , просто за малко инфо къде да прочет погледна или каквито и да е било предложения.Благодаря предварително :)  

Тагове:
0
Programming Basics
yasen6275 avatar yasen6275 18 Точки

Всеки един елемент от графично приложение може да реагира на събития генерирани от мишката или клавиатурата. Огледай малко по внимателно дясния toolbox на студиото и ще ги намериш.

0
28/01/2016 23:54:23

Благодаря :)

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Заповядай моето решение. 

https://github.com/pkindalov/CSharp-Programming-Basic-SoftUni/tree/master/CatchTheButton

0
23/06/2016 10:53:32

Здравей 

общо взето направих форм-а сложих си бутона промених им текстовете  , видях как се променя фонт размер , цвят и т.н.До тук горе долу ми е ясно .След като стартирам програмата тръгва и ми се отваря форм-а с бутона и до там съм стигнал , видях в подсказките за random метода но това което не ми е ясно първо как да задам код за бутона къде по-точно или просто някви насоки накъдето да тръгна , съгласен съм с мечешката услуга далеч съм от мисълта да я препиша искам да вникна малко по вече за да може да не пускам повече такива теми :).Поздрави !

0

И така не разбрах какво толкова написах, за да заслужа 3 минуса. Казах на човека да си напише проблема и ако мога да помогна. 

Кое не е ясно ? С кое не сте съгласни ? Че като му напиша MessageBox.Show(You catch me)  и с това ще му помогна така ли ? 

Освен  това му писах да каже кое го затруднява и къде, защото когато го напише  не само аз , но и други ще му помогнат. Така ще 

се научи наистина. Не съжалявам за това , което написах по-горе. Ако искате ми сложете и сега 20 минуса !!!

0

@djvanp,

Извинявай много , че не успях да ти пиша навреме. Просто имах работа и не успях да вляза във форума. 

Сега виждам , че един колега вече добре ти е помогнал в другата тема. Надявам се да не приемаш лично това, което 

ти написах за мечешката услуга. Не е заяждане , а не е и лично. Просто искам наистина да ти се помогне по начин, от който 

да имаш ползва и научиш нещо.

0
MiroslavMarinov avatar MiroslavMarinov 6 Точки

Здравей!

Би ли задал по-конкретен въпрос? Аз лично не разбирам къде е проблема. С event-ите ли имаш проблем или със самият код? 

0

Здравей 

общо взето направих форм-а сложих си бутона промених им текстовете  , видях как се променя фонт размер , цвят и т.н.До тук горе долу ми е ясно .След като стартирам програмата тръгва и ми се отваря форм-а с бутона и до там съм стигнал , видях в подсказките за random метода но това което не ми е ясно първо как да задам код за бутона къде по-точно или просто някви насоки накъдето да тръгна , съгласен съм с мечешката услуга далеч съм от мисълта да я препиша искам да вникна малко по вече за да може да не пускам повече такива теми :).Поздрави !

0
MiroslavMarinov avatar MiroslavMarinov 6 Точки

Когато кликнеш на бутона с лявото копче на мишката го маркирваш, след като е маркиран, в дясно на екрана трябва да имаш Properties ( ако нямаш, кликни с дясното копче върху бутона и избери "Properties" ) След като си отворил свойствата ( пропъртийс = свойства ) най-горе има 5 квадратчета, предпоследното прилича на светкавица, това са ти е EVENTS.

Events са неща които се СЛУЧВАТ, например Click е Event, ако ползваш него означава, че след КЛИК ще се случи нещо

private void catchMeButton_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            MessageBox.Show("You got me!");
         } 

Това например е част от моя код, които, при натискане на бутона изважда Message Box, на която пише YOU GOT ME.

За да използваш Event просто отвори "светкавицата" и избери нужният Event, кликни 2 пъти с лявото копче и ще бъдеш отведен директно при Source Code-а му, където можеш да напишеш какво се случва, когато потребителя кликне бутона ти! 

Надявам се да го обяснявам добре, самият аз не съм експерт в тези неща и тепърва се уча. Успех! 

2

Супер разбрах те перфектно и отново ти благодаря за отделеното време :)

1
kiso_blg avatar kiso_blg 57 Точки

Ползвай инструкциите от 9-та задача за ориентир. "За хващане на събитие ползвайте иконката със събитията в Properties прозореца във Visual Studio:". Като намериш събитието, което те интересува, кликваш бързо два пъти върху него и ще ти дефинира обработчик за събитието, където да пишеш код. 

Съветвам те първо да програмираш и тестваш извеждане на съобщение при събитие "натискане на бутона с мишката".

2

Благодаря за насоките :)

0
AleksandraArabadzhieva avatar AleksandraArabadzhieva 0 Точки

Успя ли да я направиш? Питам те, защото и аз доста се измъчих, но накрая успях. Та ето нещо, което според мен липсва по-горе и може да те спъва в последния момент (поне при мен беше горе-долу така): трябва да напишеш код и за Form1.Load (копирай същия, който е в инструкциите). Освен през сввткавицата в Properties можеш да стигнеш до всичко, за което приложението ти изисква команда, като кликнеш 2 пъти върху бутона или върху формата.

0
koushalieva avatar koushalieva 3 Точки

от уиндоус => форм апликейшън и ми се отваря сеймпъл, на който няма активен туулбокс, да не бъркам формата нещо,въобще не мога да започна, много благодаря.

пуснах си Windows Form Application

0

Опитай да го включиш от View -> Toolbox;

0
koushalieva avatar koushalieva 3 Точки

казаха ми къде греша, трябва Нонзол Аппликейшън, а не Форм Апликейшън,

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.