Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Студентски кредити за СофтУни студенти

За всички бъдещи и настоящи студенти в СофтУни договорихме студентски кредитиhttps://softuni.bg/news/SGExpressbank-student-loan.

Накратко: теглите кредит за храна, квартира и обучителни такси, на 7.9% лихва, с гратисен период 1 година, връщате по 50-60 лв. на месец първата година и по 220 лв. месечно в следващите 4 години.

Изисква се да имате добър успех в СофтУни и да сте преминали приемния изпит успешно.

7
NickyRangelov avatar NickyRangelov 62 Точки

Има някакъв проблем с линка, при мен не го отваря...
(Работи си, ако се влиза през началната страница на сайта).
И една забележка - в дадения примерен погасителен план, примерните суми са 3 транша по 1500 единици, а след първата година вноските за връщане са от порядъка на 110 единици.
Понеже в статията става думи за евро (9000лв) заем общо, явно има някакво объркване във валутите - вноските за връщане са по 110 евро, т.е. по 220 лева.

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Да,  беше объркано написана стойността в евро вместо в лева. В евро е по-ниска лихвата. Извиняваме се. Поправено е. Излиза, че ако изтеглиш около 8800 лв. (4500 EUR), ще връщаш по 50-60 лв. първата година и по 220 лв. следващите 4 години.

2
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Офертата е мн добра според мен, надявам се да е от полза на студентите в затруднение. Поздрави и за Петя Гроздарска, която мн добре е обяснила условията по кредита в публикацията Ви.

2
l.kikov avatar l.kikov 10 Точки

Проблема е, че този кредит е подходящ за хора до 30 години. За такива като мен на 30 и отгоре, този вариант не работи. Пък и като цяло повечето студентски кредити изискват до 30 годишна възраст, т.е. максимум да си на 29 или ако ще връщаш 4 години след това, да си на около 25-27 години когато кандидатстваш. Някакви такива буламачи имаше.

0
Petya avatar Petya 2462 Точки

Служителите от банката могат да предложат много гъвкави условия. Моят съвет е да се свържеш с тях, ако имаш интерес и да си насрочите една среща.

1
l.kikov avatar l.kikov 10 Точки

Условията за студентски кредити почти във всички банки в страната са подобни. Свързах се със Sociate, чрез посочените от вас телефони и там къде културно, къде малко припряно ми обясниха, че щом съм на 30 се разминавам с условията и направо почнаха да ме офертират за потребителски кредит. Студентският  кредит е супер изгоден за всички млади хора, които са решили да инвестират в образование. За такива "на възраст" като мене, които са решили да се преквалифицират почти няма изгодни оферти. На едно или две места попаднах на оферти до 35 години, но те са за магистърска степен, не и за бакълаварска.

0
Petya avatar Petya 2462 Точки

Ясно, благодаря, че сподели какво са казали все пак.

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Някой, който е взел кредит от Societe Generale, може ли да сподели някакви впечатления и тънкости. Лесно ли дават? Искат ли поръчители? Колко време отнема процедурата? Такива неща.

3
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Аз изтеглих преди около половин година - лесно стана процедурата тогава, защото консултантката беше добра (за съжаление вече не работи там), имам поръчител, за около 2-3 седмици след кандидатстването стана всичко. 

За да дам обаче пълен фийдбек ще изкажа и някои негативни неща - също преди време кандидатствах за втори транш, но ми беше отказано. Причината беше в закъснели 15лв. за погасяване, нещо, което бях изпуснал поради заетостта си - не бях предупреден, защото СМС банкирането и notification-ите мистериозно не ми бяха активирани въпреки че бях заявил, нямах и разпределен консултант, който да ми каже - съответно когато вече имах такъв ми беше звъннато и още на същия ден отидох да внеса символичната сума. Втори кредит обаче ми беше отказан, защото по техните виждания не съм коректен платец и правело лошо впечатление (вмъквам, че поръчителя ми има теглени кредити на друго място с изрядна няколко годишна история на плащанията, но уви никой не би проверил това). Имало обаче начин все пак да ми бъде отпуснато и бях "притискан" да намеря втори поръчител, нещо, което нямам никакво намерение да правя.

Онзи ден получих плащане по сметката и исках да изтегля парите. Отидох и ми казаха, че нямам вписани пълни лични данни. Не знам как е възможно това при положение, че предишните 10 пъти нямах проблем. 

 

Таа, to sum up и за да не пиша още 100 реда:

- Условия, възможности - *****

- Отношение към клиентите - ***

- Времева организираност - *****

- Централизираност на информационните системи и организираност на цялостната дейност - **

- Компетентност на служителите - ****

3
14/12/2014 13:01:31