[Useful Info] Cleane Code Factory - никога не ходете на интервю там.
Колеги днес преживях най-лошото интервю на което някога съм ходил(а не съм ходил само на интервюта за програмист), съветвам ви никога да не си губите времете дори да пращате CV там, какво остава да си отделите 2 часа от живота си за нищо. По принцип гледам да не си позволявам публично да говоря такива неща, но там просто прекалиха с отношението, щом даже съм им направил профил във bgrabotodatel правете си сметка за какво става въпрос.
Това е мнението ми относно тази смешна фирмичка, за да не се повтарям.
https://bgrabotodatel.com/company/136279
Но като се замисля няма как да очакваш кой знае какво от обява търсим .NET and JavaScript Developer, и имат 10-15 компютъра макс.
Даже мисля, да говоря със Влади да се направи специална категория във форума - фирми, където може да си споделяме мнения за фирми, да се надяваме, че повечето ще са позитивни.
Ванка то е от този тип experiencе-и къде мозъка автоматично забравя някакви работи, че иначе става травма, познавам много комплексари и съм бил на много "гадни" интервюта къде даже нямат общо с програмиране, но това е шампиона. Не знам за вас, но винаги след интервю я помня 5 въпроса които са ми били зададени я не, а сетих се нещо, тръгна да ме пита за наследяването в javascript(въпреки, че отивам за .net mvc) и му казвам, че ставаше с prototype chain-a, но не съм писал скоро нещо на js за което да ми трябва и не мога да обясня като хората за какво иде реч, а той ми каза, че нямало такова нещо не било prototype chain, което не е така, или 5-те js книги които съм чел са грешни. другото за което сега се сещам беше, че когато му казах, че кавам снимките в dropbox и държа само url-ите в базата(както ни насърчаваха да правим по екипния проект по asp.net mvc) просто се хвана за главата и каза нещо от рода на - че по-грешно нещо нямало, било по-грешно от това да ги качвам директно на сървъра, и друго се сещам - пита ме когато не знам нещо какво правя и аз казах, че чета по-умните хора от мен как са го направили, мъча се да го разбера и го имплементирам на което той каза, че това било грешно и, че един вид аз трябва да re-inventvam wheel-a всеки път, и ако не го правя то аз съм stackoverflow copy-paste програмист, на което му отговорих, че ако той го прави това, то явно прави квадратни колела повечето пъти, и това примесено с отношение тип - ти за никакъв не ставаш. Ей такива приятни неща.
Добре, че се появи накрая на интервюто, че ако не се беше появил ме бяха взели и не знам какво щях да правя с такова животно на работа.
И не съм съгласен, че не може да се направи таква категория, друг е въпроса дали трябва може би това си имал предвид като каза, че не може :)
Не знам аз ли съм в грешка - наследяването в javascript нали става, чрез използването на prototype chain-a, и толкова ли е грешно да си слагам снимките в dropbox и да пазя само url-ите в базата, и толкова ли е грешно когато не знам нещо да чета най-добрите как са го направили, да го разбера и да го имплементирам?