Problem 3. Min,Max,Sum and Average of n numbers
някой ако склони да ми напише едно решение,че зациклих..и ако може да го обясне малко,ще съм благодарен..в нета виждам решения само с масиви..решение без масиви?
някой ако склони да ми напише едно решение,че зациклих..и ако може да го обясне малко,ще съм благодарен..в нета виждам решения само с масиви..решение без масиви?
Как би намерил най-голямото число в един лист A4 напълнен с числа? Тук не говорим толкова за програмиране, а по-скоро за логика :)
Вземаш най- голямото число примерно int minValue = int.MaxValue; След което с цикъл проверяваш всяко еднот от подадените числа дали е по - малко от minValue ... ако е така присвояваш стойността му, като накрая в тази променлива ще числото с най - малка стойност .... Аналогично го правиш за MaxValue за сумата и средно аретмитичното ще се справиш и сам.
Според мен беше важно да се обясни защо действа така алгоритъма. Тъй като е много прост алгоритъм и близък до реалния свят, затова и поисках автора да даде решение на задачата извън програмирането - лист хартия с нарисувани числа, как намира най-голямото? :) Така обяснена задачата просто има шанс да превърне обясеннията ти в код, без да разбере защо го правиш :)
Прав си ... Не се съобразих. Ще си взема бележка.