Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
miromad avatar miromad 0 Точки

Търся работа в ИТ сектора + обучение

Здравейте съфорумци.

Казвам се Мирослав Маджаров, на 33 години съм, от 5 години живея и работя в Германия, но работата ми не я върша с желание.

Моята любима сфера е сферата на ИТ, програмиране, изкуствен интелект, текст към говор, автоматично разпознаване на говор, машинно обучение и т.н. Засега съм начинаещ в програмирането /уча C#/, но материята е интересна и увлекателна. Затова търся работодател, който ще ме обучи и после ще ме назначи на работа /ако се представя подобаващо/.

Може ли някой да ме насочи към някоя фирма /в България или Германия /по възможност във Франкфурт на Майн//, която разработва като по-горе изброения софтуер?

Благодаря предварително!

0
Общи приказки 12/01/2017 12:11:41
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Първо трябва да имаш някаква база от знания, за да си полезен все пак на работодателя ти. "Уча C#" е много абстрактно понятие. От колко време учиш? Знаеш ли ООП? Знаеш ли бази данни? Почти никой няма да иска да те вземе да те "дообучи" без тези неща, освен ако не си някакъв невероятен талант, което пак няма как да се покаже без да си се занимавал поне малко повечко с програмиране. Препоръчвам ти да запишеш СофтУни, да изкараш поне първите 1-2 нива (половин-една година) и тогава да се ориентираш към започване на работа, било то като стаж или реална позиция.

12
miromad avatar miromad 0 Точки

Базата от знания я имам /поне така си мисля/. Теорията не е трудна, но ми е необходима практика, защото както казват "На теория между теорията и практиката няма разлика, но на практика - има!". Мисля, че 6 месеца ще са достатъчни, за да усъвършенствам уменията си.

0
xzq70r4 avatar xzq70r4 1 Точки

На кратко за България вариантите ти са да изкараш добра Академия - СофтУни или Телерик.

 

За Франкфурт http://www.bigdata.uni-frankfurt.de/. Потърси и някой хакерспейс https://wiki.hackerspaces.org/Germany. Мисля, че на тези места ще може да намериш повече информация за въпросите, които те интересуват.

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Благодаря! Ще потърся и там.

0
PlamTopchiev avatar PlamTopchiev 15 Точки

нещата в България се случват много по-трудно....за половин една година не стават работите...2 години ти трябват..всики ден по 10 часа,ако си начинаещ...фулл стак девелопер е немислимо (за мен и не само),ориентираш се към това което ти харесва и се търси...разбира се по моя преценка .....

при специализиране и стаж,ако някой изобщо реши да те обучава - 6 месеца ти трябват

в мутренска и беззаконова държава  всеки дава съвети...в овча купел още използват за превозно средство каруци,дюнерите и кучетата в студентски град са си същите...стораровците са дръпнали още повече

ако ти харесва програмирането,нищо не може да те спре,където и да си

3
quickben avatar quickben 966 Точки

И защо му сложихте минуси на човека не мога да разбера, напълно е прав, че за половин/една/две години не стават работите, справка СОФТУНИ, трите нива са вече година и половина а не както беше първоначално планирано три нива за една година, да не говорим, че и година половина по 10 часа на ден да отделяш пак излизаш от софтуни с големи пропуски в знанията, и това и Наков ще ви го каже, чисто и просто СофтУни дава старт в кариерата както е написано на ГЛАВНАТА страница, никъде не е казано, че ще излезеш завършен програмист от софтуни и никой нормален не го очаква.

6
UjasUjas avatar UjasUjas 70 Точки

Хаха, как така за начинаещ програмист или стажант ти трябват 2 години учене по 10 часа на ден. Вие изобщо чувате ли се какво говорите. Как за един стажант с 500 600 лева, ще трябва да инсвестираш 2 години, цял ден учене и маса пари за обучение и издръжка :). Как така фронт ендър стажант или джуниър ще съаваш за 2 години :). Наков каза, че софтуерен девелопър джуниър се става за около 10 месеца яко учене. Какво остава тогава за фронт едн примерно или уеб девелопър.

-4
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Единственият работодател, който активно обучава и след това <ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ БИ> при отлични постижения назначава, е Телерик. До март можеш да се запишеш. Обучение на същото ниво, но без гаранции за работа дават и тук, в СофтУни. Другаде хора на ниво нула не приемат за обучение (или поне аз не знам).

Струва ми се, че цялостната ти концепция за работата в ИТ сектора е грешна - докато станеш начинаещ програмист ще минат години, и никой не би се занимавал да си инвестира времето (камо ли пък парите) в теб толкова дългосрочно. Учи, изкарай сертификати, вземи някоя диплома, направи портфолио с проекти и кандидатствай. Човек на ниво 0 в ИТ могат да назначат за да им попълваш екселски файлове, или да сваляш и превеждаш текст за продукти на някой сайт, или да си секретарка на шефа и т.н. Ще те обучат как да им поддържаш сайта или да им обновяваш информацията и до там. Това също е работа в ИТ, ако търсиш нещо на толкова ниско ниво - пробвай. Си шарп няма да ти трябва, камо ли изкуствен интелект.

Успех.

3
AntonBogdanov92 avatar AntonBogdanov92 6 Точки

Ами вижте сега,ситуацията в Германия и България е различна.Попадал съм на някои фирми в Германия,които предлагат такова обучение - почти от 0та.Но за съжаление в момента нищо актуално няма(поне за пролетта на 2016)Защо не помислите за т.н. Ausbildung,примерно за Fachinformatiker.Вярно,че е към 3 години,но пък фирмата Ви подсигурява ~~1300-1500 eu. за 1вата година и 2рата вече си е около 2 освен това излизате с много практически опит и диплома.В момента и аз търся,но ми прави впечетление,че без документ доказващ нещо няма как да се стигне до интервю.. :)

0
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Ако ще търсиш работа в чужбина, може би се запознай и с Python (Като най-разпространен, а и доста университети в чужбина заповат обучението на студентите с него. Явно е предпочитан за начинаещи)

2
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Добър ден,

 Виждам че е изминало доста време от поста. Успя ли да намериш каквото търсеше?

Поздрави!

1
miromad avatar miromad 0 Точки

Все още не съм, но продължавам да опитвам. Все някога ще изскочи нещо подходящо за мен.

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Здравей отново,

До къде си стигнал с обучението си? Работата, която работиш през останалото време, въздейства ли по някакъв начин на развитието ти (пречи/помага)?

Спомена че учиш C#. До къде  си я докарал? Нали си наясно, че като корпоративен език на един от софтуерните гиганти, максимална полза от него може да се извлече, преди всичко при работа със системи и технологии на същия? За момента C# програмисти са търсени и добре платени, обаче не е лошо да имаш и други оръжия в арсенала.

 Други колеги от форума ти бяха препоръчали да пробваш и други езици и технологии (споменаха Python). Аз също преди да ме насочат към СофтУни, съм се пробвал по този път, къде успешно, къде не чак толкова.

Поздрави и до скоро!

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Доста съм напреднал с изучаването на C#, но това е само теория, а за да се усвоят добре тънкостите на езика трябва и практика.

Работата, която работя нито ми пречи, нито ми помага. C# може да се използва за писането на приложения за най-различни платформи /Android, iOS, Windows, Web и т.н./ и точно поради тази причина избрах него за начало, пък и не е труден за усвояване. После мога на тази база да науча още няколко програмни езика.

Все още дерзая с търсенето на работа, практика и обучение. Все някога ще ми излезе късмета /надявам се/ :)

0