Въпрос за нужните знания за базовия изпит
На изпита на 17-ти януари след базовия курс задачите изискваха познаване на материя, която се преподава в следващите нива. Само на мен ли ми се стори това странно?
На изпита на 17-ти януари след базовия курс задачите изискваха познаване на материя, която се преподава в следващите нива. Само на мен ли ми се стори това странно?
Това е напълно нормално по принцип. Поне по мое мнение. Знанията, които бяха необходими не са надхвърляли кой знае колко. Учено е за масиви, което мисля беше напълно достатъчно за 4та задача. Нито е имало рекурсия, нито нужда от обекти, специално сортиране или подобни неща, разглеждани по-напред. Напротив изпитът на 17.01 беше сравнително лесен. Разгледай всички изпити назад и ще видиш, че има доста по-трудни.
Истината е в това, че трябва яко упражнения. Ако си напълно начинаещ не става само с домашни. Решаваш колкото може повече задачи от минали изпити.
Така ми се стори н мен поне, като напълно начинаещ човек започнал нормври и явил се на 17.01. Все пак може да е имало нещо, което не съм забелязала, ако визираш нещо конкретно като казваш материя от следващи нива. :)
Масиви се разглеждат чак в края на Fundamental Level-a и бяха нужни още за 2-ра задача.
Масивите се разглеждат в края на ниво 0 и след това в повече дълбочина в курса Advanced C#. Рядко има задачи, които да не могат да се решат без масиви. Стремежът е да няма или да има малко материал от т.нар. лекции за напреднали.
Лично мое мнение, но винаги задачите трябва да са с една идея по трудни, от това което е преподавано до момента. Това помага да се научим да учим сами.