Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
StoykoMandzhukov avatar StoykoMandzhukov 11 Точки

Курсове във Fundamental level

Здравейте,

Имам няколко въпроса за обучението от тук нататък:

1. Как протича обучението във Fundamental level? Курсовете един след друг ли са (и съответно изпит след всеки един от тях) или са паралелни?

2. Понеже се очертава да мога да отделям доста повече време на обучението си, тези 6 месеца, които са предвидени могат ли да бъдат съкратени до по-кратък период и съответно по-рано да се започне следващия модул, ако има прием? Разбирам, че това е относително и зависи от усвояване на материала, практика и т.н., но предполагам, че програмата е съобразена и с работещи хора. Та, има ли го като опция в softuni?

 

 

0
Fundamentals Module 18/02/2016 21:12:23
slavpetroff avatar slavpetroff Trainer 155 Точки

Привет!

Курсовете по нашата програма, които ги караме в момента са един след друг.Изключение са само Teamwork and personal skills, който е успоредно с още един.В нашия случай, с джава.Всеки следващ курс започва веднага след предходния.Всеки човек е индивидуален и възприема информацията по различен начин, но ще дам пример със себе си.Старая се да кодя по минимум 5-6 часа на ден.В някои дни и повече.Идваше ми трудно с курсовете по ООП и КПК.От изпита по ООП имам 4-ка.Идеята ми е, че въпреки, че кодя всеки ден по доста време, пак ми е трудно да науча материала.До колкото знам, няма опция за по-бързо преминаване през курсовете.Дори и да има, едва ли ще се усвои качествено материала, освен, ако не си запознат поне малко с материята или идеята ти е по-скоро за опресняване на знания, отколкото за фундаменталното им научаване.

4
valcho62 avatar valcho62 178 Точки

Аз също сега ще започвам Фундаментал и понеже ще съм онлайн ми възникват и други фундаментални ;-) въпроси.

Не е ли възможно всички, които са онлайн от источна България, да правят изпитите например във Варна ( ще е близо и за Русе  и за Бургас.

Не е ли възможно звука на лекциите да се взема не от микрофона на лаптопа на лектора, а от микрофона на устата му. Има някои лекции, на които много трудно се разбира. Ако лектора стане от лаптопа и се чува някакво ехо само

 

5
S.Asenov avatar S.Asenov 35 Точки

Аз също подкрепям идеята за провеждане на изпити във Варна, но мисля, че щом до сега не са го направили няма да го направят и за в бъдеще. Също уча онлайн защото работя и съм съгласен за качеството на звука. И без това сме дискриминирани спрямо учещите в присъствена форма от към точки и други екстри, то поне ако може звука да бъде на ниво. Това дори го писах в анкетата, която ни пуснаха на мейла и се надявам, че някой наистина ги чете тези неща и ще се вземат някакви мерки. Съгласен съм да платя същата такса като за присъствено обучение, но да се завиши качеството на услугата(главно звука) и да имаме възможност за същия брой максимални точки :)

0
byclops avatar byclops 126 Точки

Като работещ мога да кажа, че според мен програмата е съобразена по-скоро с хората, които могат да отделят  повечето от времето си за следването.

Официално модулите следват един след друг, но според мен ако се справяш с лекота и ти остава време едва ли някой ще те спре да караш успоредно и курсове от следващите модули. Трябва да говориш със софтуни, но моето впечатление е че не се слагат изкуствени бюрократични бариери пред можещите и ентусиастите. По принцип за завършване трябва да се вземат няколко отворени курса, което означава, че през повечето време караш по един допълнителен курс, освен основната програма, така че трябва да отчетеш и това натоварване. 

Според мен виж как ще потръгне и в движение можеш да прецениш как да действаш. Имай предвид, че сложността и необходимото време за ООП и КПК рязко се качват спрямо Advanced C# и Java Fundamentals

2