Точки от проверка на домашни към крайната оценка?
Цитирано от FAQ "... За да получиш точки към крайната ти оценка за курса обаче, трябва да си проверил поне 3 домашни за всяка тема с домашно, като оценката ти е маркирана като „коректна“ и „полезна“ от оценявания студент."
Правилно ли разбирам, че ако например за курса имаме 10 домашни и сме проверили точно по 3 за всяка тема (общо 30 проверки) и на една от тях не сме получили оценки "Полезен" и "Коректен" за проверката, то автоматично не получаваме никакви точки по този критерий? И съответно другия вариант, ако е трябвало да оценим 30 домашни, но сме оценили само 15-20 ... пак никакви точки от проверките?
Не че са толкова важни тези точки, просто се опитвам да разпределям времето си ефективно понеже като си с ограничено такова и изглежда, че така или иначе няма да хванеш точките, то по- добре да се концентрирам върху други по- полезни занимания.
Мерси за отговора, но не съм сигурен, че си разбрал въпроса ми. Тук не става дума за писането на домашни, а за проверката им, бройката проверки и как работи системата в този конкретен аспект. Нали точките от домашните се състоят от два независими един от друг критерии с еднаква тежест- предадени от теб домашни и проверени от теб чужди такива. Разглеждам само втория случай с проверяването. Интересува ме просто, ако е трябвало да провериш 3х10 домашни, пък си проверил 2х10, дали ще получиш някакви точки за тези 2х10, или си оставаш само с личните ползи от четенето на чужд код. Точките от предаване на домашни са си отделно от тези.
Да, явно не съм го разбрал. До колкото и аз съм се интересувал трябва да оцениш минимум 3 домашни, за да получиш точките за оценяването, а как точно се сформират самите точки - отговор не съм намерил. Най-вероятно е по точка на оценено домашно. Бих те посъветвал да оценяваш, просто защото няма достатъчно хора, които оценяват. Случвало ми се е на едно от домашните да не ме оцени никой. На повечето имах по максимум две оценки, което означава, че по-малко от 2/3 оценяват домашни и се занимават. Заслужава си, виждаш по-добри решения, виждаш си грешките.... също така виждаш как не се прави :)
Прав си за тези неща. Но пък и знаеш, че едно 80-90% от коментарите от съответните проверки са до 20 символа... "Добро домашно" "Браво" "Супер домашно! Успех" и т.н. Еее? От как ти помага този коментар?
А като не се кефиш на такъв тип проверки и се опитваш наистина да си свършиш работата с проверяването, както трябва (да вникнеш хубаво в кода, да добавиш предложения, коментари... колкото и добре да е направено домашното винаги има какво да се коментира по него), то задачата вече си става в пъти по- трудоемка, отколкото само отгоре, отгоре да видиш правилен аутпут ли вади програмата и работи ли както трябва.
Да не говорим, че доста ги пляскат тези коментари и оценки, без дори да са погледнали кода (пример: пращал съм домашни, на които знам, че поне една от точките не е довършена и получавам супер якия фийдбек как всичко е изрядно :D )