Въпрос относно оценяването за курса по Linux Programming януари 2016!
Възможно ли е да получим фиидбек относно задачите - къде сме се справили ок и най-вече къде не сме! Защото е кофти човек да види някакви цифри и да расъждава на посоки върху тях! Дори като играем спорт тото - спортния тотализатор, са ясни условията и правилата за оценяване, по-точно правилата на играта. Условията за курса бяха казани както и в лекциите така и по време на изпита, а именно - точките от теста + 10 точки за всяка задача(5 на брой) + бонуси от домашни и оценяването им. Също така по време на изпита беше казано че точките необходимаи за оценка 5(осигуряваща сертификат) са 75. А в момента виждам един резултат от изпита който просто ми казва - Fail!!! Не мога да разбера условието ли не съм разбрал, грешно ли съм решил задачите и т.н. В моя случай виждам че имам 25 точки от теста което е ОК - тук всичко е ясно, "Точки други:20.83" явно това е за домашните. Останалата част от изпита (5 задачи по 10 точки) е 20 точки, при положение, че съм предал 4 работещи задачи, от които 2 в джъджа (2 Х 100 от 100) и останалите 2 покриват, според мен. условието. Как да разбера, толкова ли съм объркал останалите 2 задачи (тези които не са в джъджа) за да имам 0 точки от тях, или тотално съм се заблудил с правилата относно оценяването на курса.
Просто поредния горчив опит ще ме накара, да се съобразявам с условията на оценяването за определен курс, и ако са пределно ясни тогава да се запиша!
Благодаря за вниманието!
Прав си за знанията. И съм доволен от наученото в курса, но наистина е добре да се оповестява официално, още в началото на курса метода/принципа на оценяване и да се оставя фийдбек за проверяваните ръчно задачи! Така с тези цифрички човек може само да седи и да се пули кое какво е и къде е сбъркал!
Здравейте,
За мен също е неясно оценяването. Имам 38 точки на изпита от 80. На теорията имам 28 точки. Това означава, че съм получил 10 точки от задачи. Аз също съм решил 4 задачи, на двете задачи в джъджа имам 100 от 100 точки, т.е. само за двете задачи в джъджа би следвало да имам 20 точки, а не общо 10. Наистина би било добре да получим обратна връзка с това какво сме объркали и защо за останалите решени задачи имаме нула точки. Естествено, че най-важно е какво сме научили, но смятам, че е редно всеки да бъде оценен коректно и ясно за него.
Поздрави,
Димитър
Според спредшийта имаш 10 точки на първа задача от изпита. Всички останалите са ти нули.