Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Въпрос относно оценяването за курса по Linux Programming януари 2016!

Възможно ли е да получим фиидбек относно задачите - къде сме се справили ок и най-вече къде не сме! Защото е кофти човек да види някакви цифри и да расъждава на посоки върху тях! Дори като играем спорт тото - спортния тотализатор, са ясни условията и правилата за оценяване, по-точно правилата на играта. Условията за курса бяха казани както и в лекциите така и по време на изпита, а именно - точките от  теста + 10 точки за всяка задача(5 на брой) + бонуси от домашни и оценяването им. Също така по време на изпита беше казано че точките необходимаи за оценка 5(осигуряваща сертификат) са 75. А в момента виждам един резултат от изпита който просто ми казва - Fail!!! Не мога да разбера условието ли не съм разбрал, грешно ли съм решил задачите и т.н. В моя случай виждам че имам 25 точки от теста което е ОК - тук всичко е ясно, "Точки други:20.83" явно това е за домашните. Останалата част от изпита (5 задачи по 10 точки) е 20 точки, при положение, че съм предал 4 работещи задачи, от които 2 в джъджа (2 Х 100 от 100) и останалите 2 покриват, според мен. условието. Как да разбера, толкова ли съм объркал останалите 2 задачи (тези които не са в джъджа) за да имам 0 точки от тях, или тотално съм се заблудил с правилата относно оценяването на курса.

Просто поредния горчив опит ще ме накара, да се съобразявам с условията на оценяването за определен курс, и ако са пределно ясни тогава да се запиша!

Благодаря за вниманието!

6
Linux Курсове
ipenev avatar ipenev 21 Точки

При мен е :

Точки общо: 67.20 Точки изпит: 45.00 Точки други: 22.20
Оценка Много добър (4.81)
В ляво има
Linux Programming - тест - 21 февруари 2016: 25
Linux Programming - изпит - 21 февруари 2016: 20

Точки други е вероятно от задачите, от домашните не мисля че играят голям фактор.

Задачата с нишките и семафор не ми е решена изцяло, даже бих казал 30%

Тези оценки няма да ти донесат нищо, важното е какво е останало в главата. :)

1
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Прав си за знанията. И съм доволен от наученото в курса, но наистина е добре да се оповестява официално, още в началото на курса метода/принципа на оценяване и да се оставя фийдбек за проверяваните ръчно задачи! Така с тези цифрички човек може само да седи и да се пули кое какво е и къде е сбъркал!

1
dborisov avatar dborisov 1 Точки

Здравейте, 

За мен също е неясно оценяването. Имам 38 точки на изпита от 80. На теорията имам 28 точки. Това означава, че съм получил 10 точки от задачи. Аз също съм решил 4 задачи, на двете задачи в джъджа имам 100 от 100 точки, т.е. само за двете задачи в джъджа би следвало да имам 20 точки, а не общо 10. Наистина би било добре да получим обратна връзка с това какво сме объркали и защо за останалите решени задачи имаме нула точки. Естествено, че най-важно е какво сме научили, но смятам, че е редно всеки да бъде оценен коректно и ясно за него.

Поздрави, 

Димитър

1
MartinKuvandzhiev avatar MartinKuvandzhiev 72 Точки

Според спредшийта имаш 10 точки на първа задача от изпита. Всички останалите са ти нули.

0
MartinKuvandzhiev avatar MartinKuvandzhiev 72 Точки

Имаш 25 точки на теста, на 1 и 2 задача по 10, на 3 и 4 имаш 0, за 5та, не мога да видя какъв ти е резултата, от домашни имаш 4.29 точки за самите дошани и 3.35 на оценка от другите и 3.2 точки от активност във форума и 10 точки от бонуси. 

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Здравей,

3 задача не съм я решавал. 4-та мисля че ми е напълно коректна, тествах я при мен и модула се зареждаше и също така при при изпълнение на командата се визуализираше подадения стринг. 5-та също мисля, че ми е напълно коректна.

Може ли фийдбек защо имам 0 за 4-та и какъв всъщност ми е резултата за 5-та. 

Благодаря предварително!

П.С. Не мога да си обясня как може да съм объркал толкова 4 и 5 задача за да имам 0 точки от тях. Ако бяха примерно за всяка от тях  имах по 8,7,6 или 5 точки можех да приема че не съм направил нещо но и двете да са по 0 - един вид не съм изпратил нищо, така ли е?

0
14/03/2016 11:00:12
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Ще имам ли feedback за решенията ми на задачите? В смисъл, поне дали разсъждавам правилно - супер съм се изложил на 4 и 5-та или съм пропуснал нешо в условията на курса?

 

Благодаря предварително за отделеното време! 

0
MartinKuvandzhiev avatar MartinKuvandzhiev 72 Точки

Писах ти мейл, след като ти прегледах работата.

0