Проблем с IntellijIDEA
Колеги,
извинете за тъпия въпрос,но забравих как да си записвам всеки проект като иконка на декстопа.
Колеги,
извинете за тъпия въпрос,но забравих как да си записвам всеки проект като иконка на декстопа.
Не съм сигурен, че разбрах въпроса ти правилно. Да не би да питаш за еквивалента на .sln файловете при Visual Studio?
Не просто като приключа проекта и да го сейвна с пряк път на декстопа
От това което си написал мисля че питаш именно за .sln файловете във Visual Studio.
Еквивалента за Intellij са .iml файловете. При създаване на проект IDE-то автоматично ти го създава, по същия начин както и Visual Studio, и съответно можеш тях да си запазиш на десктопа.. Като специфичното при тях, е че ако вече имаш оторено Intellij и се опиташ да отвориш друг проект през .iml файл няма да се получи.
Тук искам да отбележа, че всички IDE-та на JetBrains ползват това разширение за проектите си. Това означава, че ако ползваш други техни продукти трябва изрично да кажеш с какво да ти отваря проекта.
Ако не съм разбрал правилно въпроса ти, дай ми пример какво разбираш под "да си го сейвнеш с пряк път на десктопа".
Поздрави.
Първо мерси заа вниманието!
Явно аз не се изразявам правилно.
Искам проекта да го запиша с пряк път през декстопа независимо къде е съхранен първоначално,без да влизам дълболко в папката където е запазен и да копирам.
Не се ориентирам във форума как да ти пратя скрийншот да ме разбереш
Да използвам темата ,че да не отварям друга;
Имам проблем с въвеждането на числа със запетая.Промених си от регионалните настройки разделителя да е точка,но пак не ми приема.Съз запетя си работи.Има ли допълнителни настрийки в IntelliJ idea за това?
Не знам за допълнителни настройки в IntelliJ , но
Locale.setDefault(new Locale("en", "US"));
това може би върши работа
За проблема със запетайката ;)
https://i.imgsafe.org/d1cc2ba.jpg
Точно това правя и аз , както споменах по-горе ,но не става :)
За да не отварям и аз нова тема, тъй като проблемът ми е с IntellijIDEA- може ли някой да ми каже как да подкарам програмата с андроид и как да задам или инсталирам Android SDK.