Проблеми по време на изпита - Coding 101 Exam - 6 March 2016
Здравейте, това не е тема за проблеми или обсъждане на задачите на изпита, а такава в която да напиша какви трудности и нередности срещнах по време на изпита, а най-вероятно и не само аз, които мисля, че трябва да бъдат изчистени.
1. Разбирам, че при 200+ човека, които се опитват да достъпят judge системата, е нормално да зарежда бавно. Но проблема по-скоро беше от друго естество. А именно, че:
1.1. На първата задача "Training Lab", когато си събмитнах кода ми изкара "over time" грешка на един от тестовите. Останах учуден и реших да го пусна отново и тогава мина 100/100. Проблемът тук е че, при някоя по-сложна задача в следващ изпит, при която е нормално да ти даде такава грешка, ще тръгнеш да я търсиш и ще се окаже, че всъщност няма такава грешка. Това е загуба на време, което на изпит не можем да си позволим.
1.2. Другият проблем е, че всеки път когато си събмитна дадена задача и премина към следващата. Когато тръгна да я събмитвам и нея, judge ми изкарва съобщение "error", след което ако пробваш пак, ти казва че трябва да чакаш N на брой секунди за втори опит, но втори опит всъщност не можеш да направиш, защото нещо се прецаква и не можеш да събмитнеш правилно. Когато опитах да отворя страницата отново не я зареждаше, а трябваше от History-то на browser-a, да вляза и да отворя последно затворена страница и тогава ми зареждаше. Не знам на какво се дължи това, но е адски дразнещо както може да се досетите. Тъй като на изпит и без това хората са до някъде изнервени/притеснени от самият изпит.
2. Интернета не работеше както трябва! Първо пробвах с кабел и не тръгна. Пишеше, уж че има интернет, но не зареждаше нищо.Свързах се с Wi-Fi и зацепи. НО постоянно имах проблеми с него!
Пример: Търся нещо в Google и ми излизат резултатите. Тръгвам да отварям някой от тях и веднага ми дава, че страницата не може да бъде заредена (дори не мисли/цикли да я отвори), все едно нямам интернет. Веднага пробвам произволен сайт (www.abv.bg - примерно), и ми го отваря. И така пак търся в Google, пак пробвам да отворя резултата и чак след няколко опита решава да отвори някоя от страниците.
Не знам на какво се дължи това, но наистина е Голям проблем, поне според мен. С Windows 10 (платен) съм, всичко ми е наред с драйвери и последна версия на Firefox. Ползвал съм и друг път нета в същата зала и съм нямал проблеми никога.
Това са проблемите, които срещнах аз. Ако някой е имал някакви други, моля да сподели. Ако някой е срещнал същите или подобни като моите, може да потдвърди също така. Твърдо искам да подчертая, че не искам това което съм написал и споделил по-горе да бъде смятано като "заяждане" или какъвто и да е било подобен синоним. Напротив, това е една градивна критика и споделяне на проблеми, които съм срещнал и които мисля, че са важни и трябва да бъдат оправени. Тъй като сами разбирате, че по-време на изпит такива на пръв поглед "дребни" неща, могат да повлияят доста негативно на крайния резултат, нещо което никой не би желал.
А и вярвам, че нещата ще се вземат на въпрос, тъй като SoftUni се движи от сериозни хора.
Ако случайно, някой смята че проблема е бил в мен за някой от проблемите, нека да се обоснове. От моя страна аз ще проверя, за версии на драйвери, на софтуер и темподобни на лаптопа ми, ако е нужно разбира се.
А и като цяло, темата не е с цел "хулене" какво вече казах, а по-скоро дискусия на проблемите срещнати от моя страна и от страната на други участници.
Първо да уточним, че аз съм мъж, по username-а може да се установи :)
На мен също ми даде веднъж "over time" на една от задачите, но както обясних, това е достатъчно да се ядосаш защо не ти работи задача и да загубиш още N на брой време, докато стигнеш до извода, че няма проблем. Говоря за следващ изпит, където задачите са по-сложни, разбира се.
Възможно е да е било заради Wi-fi, но какво вече писах, на кабел така и не зацепи, незнайно защо.
Прощавай. Не исках да те обидя. Вече съм изморен и недоглеждам. И аз съм имал проблеми с интернета. Първото което трябва да се опита е да рестартираш връзката. Избираш "Control Panel\Network and Internet\Network Connections" и "Disable" и след това "Enable" на кабелната ти връзка (обикновенно е "Ethernet"). Ако това не стане разбираш от съсед какви са първите 3 от 4-те трицифрени числа на IP-то и си настройваш ръчно всичко - I:- <3-те числа>.<налучкваш някакво число>, Subnetmask, Gateway = 1-ви DNS, 2-ри DNS- по твой избор. Така съм оправал няколко пъти връзката с интернет. Това при условие, че кабела на бюрото ти където си седнал все пак прави връзка. Наистина е неприятно това, което е станало с връзката ти. Трябвало е да помолиш да те преместят. Имаше свободни места.