Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
b.serafimov avatar b.serafimov -5 Точки

Проблем в тест на Judge за задача 14 "Speed Info" от "Simple Conditional Statements"

Здравейте,

 

Един от тестовете на Judge за задача № 14 "Speed Info" от "Simple Conditional Statements" е грешен (нелогичен).

Теста е за скорост със отрицателна стойност, която не трябва да е валидна. По дефиниция скорост е винаги положителна величина.

Теста е 24 поред от 25.

линк към задачата в Judge: https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/152#11

 

Поздрави!

Тагове:
-2
Основи на програмирането 07/03/2016 21:23:42
yasen6275 avatar yasen6275 18 Точки

1. Така дадения линк показва кода само на теб и админите на джъджа.

2. На няколко пъти и Наков, менторите и асистентите се опитаха да обяснят че не е наша работа да какзваме кое правилно/логично/смислено. Клиента си плаща за да му се направи заданието и ти му го правиш. Точка.

Специално за скороста не си съсвсем прав. Представи си, че в колата скороста ти се определя от двойка сензори. При движение назад може да се окажа че сигнала който получаваш е отрицателно число. 

1
07/03/2016 21:35:07
b.serafimov avatar b.serafimov -5 Точки

1. Извинения за линка, очаквах да е еднозначен за всички логнати потребители.

2. При такова положение заданието не е достатъчно добро, и може да доведе до различен от искания резултат. Тоест заданието трябва да се изкоментира с клиента, за да няма грешки на по-късен етап (това което правим в момента ;) ). Единствения начин да знаем, че клиента смята и изрично иска "скорост" да е валидно за отрицателни стойности или 0 е ако изрично ни го е казал в заданието, какъвто не е случая.

Извинявам се за ненужно причиненото безпокойство, но останах с впечатление че дисциплината програмиране включва логическо мислене, каквото се опитах да приложа при решаването на задачите.

 

Силно се надявам да има недвусмислени задания на изпитните задачи. На изпитите няма да мога ва видя точно какъв тест пуска Judge, така че да мога да си променя кода своевременно.

 

 

-2