Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Съдържание на двумесечният безплатен курс

Здравейте, приятели !
Извинявайте, че зададох доста въпроси, пускайки теми в този форум.
Моля, искам да ви попитам още няколко въпроса:

Това ли са материалите, които представляват двумесечният безплатен курс, който се е провел за последно - https://softuni.bg/trainings/coursesinstances/details/2 , това ли са всички записани материали, които са се съдържали в този курс ? Тези ли са нещата, които се преподават на двумесечният безплатен курс и нещата, които е нужно да знаем за да можем да минем изпита за влизане в университета или са нужни повече знания от тези показани на тази страница ?

0
Въпроси за SoftUni
luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Това е всичко - презентации, домашни, видео.

1
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Общо взето това е материала. Но за да можеш да вземеш изпита (с висок резултат) ще трябва да се упражняваш повечко от това да напишеш домашните. Тоест, може да намериш изпити от минали години и да изрешиш някои от тях ако не и повечето. :) Освен практическите изпити, представени в линка, който си дал, може да намериш и изпити от Телерик, които са на сравнително еднакво ниво с входящия изпит тук.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря ви, братлета ! Благодаря ви за всичко !

Благодаря за линка mihayloff114 ! 

Може ли да ви попитам относно това, което се учи през първите 1-2 години в "softuni" до кое ниво се стига ? В смисъл до какви знания ? Например ако сравняваме с материалите в този сайт - https://telerikacademy.com/Courses/Tracks/ms.net-ninja-developer От там където пише C# - 1 част до долу, където пише .NET нинджа разработчик. Например тези неща ли се изучават в "softuni" през първата или през първите 2 години ? Като цяло, до какво ниво на знание се стига, чрез предадените уроци в "softuni" ?

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Здравей, през първата година се изучават всички без Структури данни и алгоритми, който е изнесен през втората, както и някои от технологиите, но пък се изучават и курсове, които ги няма в академията. След първата година си на ниво да започнеш работа, а през втората се учат по-сложни неща, които ще са ти като допълнение към вече натрупаните знания, но интензивността спада няколко пъти, за да не пречи на развитието в работата.

Можеш да разгледаш всички налични в момента и бъдещи професии тук

Можеш да разгледаш всички планирани курсове и нива тук

3
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря ти, братле за всички отговори и че си се потрудил да ми напишеш този коментар, благодаря ти за линковете :) !

0
quickben avatar quickben 966 Точки

Един съвет от мен. Първо потърси после питай, защото аз лично оставам с впечатлението, че ти даже не си гледал видео лекцията по откриването на курса и не си отделил десет минути да разгледаш сайта.(повечето отговори които търсиш са именно там) Добре, че има хора които ти отговарят, но ако свикнеш да получаваш всеки отговор на готово няма да се научиш сам да намираш това което те интересува така, че в случая се получава малко "мечешка услуга".

P.S. Мисля, че е удачно да дадеш на хората които са ти отговорили по една точка за отделеното време.....(нямам предвид мен)

 

6
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Имаш плъно право. Питам много и го осъзнавам. Правя го за да съм по-сигурен. Гледах и то не 1 клипчета, гледах 2-3 клипа относно това какво представлява университета и обяснение за тези, които не са запознати. Но просто питам за всеки случаи. И благодаря на всички, които са ми писали и са ми дали отговори на въпросите ми, оценявам го ! Прав си за +-са ! Просто толкова не мисля, че са важни +-вете, за това не съм ги дал. Това не означава, че не съм им благодарен и не оценявам помощта на хората, които са ми помогнали. Но защо да не го направя, сега ще дам на всички във всички теми, които са ми помогнали. Благодаря за съветите :) !!!

Ако мога да си позволя още два въпроса:
- до кога ще е валидно кандидатстването

- мога ли да мина двумесечният курс с много слаб английски (като в същото време ходя на уроци по английски, докато карам курса) ?

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

На въпросите:

Кандидатстването ще е вадлино до към средата на май.

Нямаме изпит по английски. Не би трябвало да ти е проблем, ако разбираш условията на домашните - погледни ги и прецени сам.

3
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки
Благодаря Ви за отговорите, сега ще ги проверя ! Може ли да Ви попитам по време на двумесечното обучение кои дни в седмицата се ходи на обучение, по колко време и през колко време се дават домашни ?
0
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Ще съм честен.
Изобщо не знам английски. Смятах да отида на курсове сега в началото на юни, докато в същото време уча двумесечният курс, а докато започне двумесечният курс ако ме приемат да уча английски вкъщи.

При наличието на тези фактори има ли смисъл да пускам заявка за двумесечният подготвителен безплатен курс и да го започна при положение, че ще съм много зле с английският, когато го започна ?

Проверих текста в домашните, еми не не мога да разбера много неща от тези, които се сърдържат в условията на задачите, но по време на самите часове в университета нужно ли е много английски ? Ако е нужен само за домашните предполагам с повече заинтересованост вкъщи бих могъл да си превеждам условията на задачите и да си ги напиша. Но по време на самите часове на обучение през двата месеца нужен ли е английски на средно ниво, понеже ако е нужен и аз ако се пробвам да влезна в университета с много слаб английски, не знам как ще стане ? Обаче ако не е нужен английски по време на часовете, а само за домашните, може и да смогна, като ходя на курсове по английски в същото време и да карам двумесечният курс.

Но и като се има предвид, че не мога изобщо да програмирам и трябва да започна от 0-та, не знам, майче малко обнадеждаващо се получава, пробването за двата месеца подготовка. Можете ли да ми дадете съвет ?

0
Harry avatar Harry 2 Точки

Лекциите са на български всичко останло презентации, домашни и изпита който е на края на курса самите задачи са на английски. За човек който за първи път се сблъсква с програмиране ами ... трудно е, особено толкова много материал за толкова кратко време, но по това се избират най-добрите които най-вероятно вече са се сблъсквали с тези задачи. На този етап имам някаква основа но може би не ми беше достатъчна. Хубаво е да има някой който да ти обясни по-подробно задачите, трябва и ти самия да отделиш поне по 3-4 часа на ден минимум, за да можеш след 2 месеца да си вземеш изпита. Сега може би ще е с една идея по добре за начинаещите тъй като времето за подготовка ще е малко повече. Отиди на първите лекции, виж за какво става на въпрос и ако разбираш нещата продължаваш. И един съвет тъй като го осъзнах малко късно изпреварвай лекциите поне с една напред гледай видеото на което ще бъде лекцита, тъй като след всяка лекция ако искаш оставаш в залата за да ти се обясни нещо което не си разбрал, да зададеш въпроси относно домашни и т.н. Успех.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

В смисъл те учителите обясняват на български, но повреме на час сигурно има неща на английски в задачите, които човек е нужно да знае английски на някакво средно ниво или не ? Имам предвид това да не е запънка, че да е нужно да знам английски на средно ниво, че да мога да пиша самите задачи за програмиране. За домашното мога вкъщи да си превеждам задачите с повечко усърдие. И да си ги пиша, стига да съм усърден. Но и самото програмиране, при положение, че не мога въобще да програмирам, дали ще мога да се справя на лекциите, не знам, дали ще мога да схвана нещата, които ми говорят. В смисъл, не знам дали са нагодени за напълно начинаещи или е нужно човек да знае да програмира поне малко дори и за двумесечният курс, за да може да го мине и да разбира за какво става въпрос.

Относно ходенето на лекциите, то нали се пуска CV и мотивационно писмо, предполагам не изибрат всеки, а само някои, посредством тези два фактора или греша ? В смисъл ако няма смисъл да не отида, пък после да се окаже, че заради английският и програмирането, които въобще не владея, не мога да схвана материала и обучението и да е нужно да прекратя ходенето на лекции и само да им запълня едно място. В такъв смисъл, ако наистина няма как да се получи само с усърдие, а е нужно човек, когато отиде на двумесечният курс да знае английски на средно ниво и да знае поне малко да програмира, то може би няма смисъл да се пробвам. Но ако с усърдие става и мога да отида без да знам почти никакъв английски и без да мога почти да програмирам, то с курсове по английски език и в същото време с ходене на двумесечните лекции да се опитам да се подоготвя, те да ме подготвят за изпитите за влизане в университета. Един вид ако мога от 0-во ниво да започна подготвителните курсове, без да знам английски, то защо да не се пробвам, но ако няма смисъл и кажете, че е нужен английски на средно ниво и някаква основа на знание за програмиране, то майче няма смисъл да се пробвам. Зависи как стоят нещата Ако можете дайте съвет ?

0
Harry avatar Harry 2 Точки

Изгледай видеото на Наков тук на 50-та минута от клипа...

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Може ли да Ви попитам, кога горе-долу ще е следващият двумесечен безплатен подготвителен курс и кога ще е следващият изпит за влизане в университета ? Имам предвид следващият след този курс, който ще е сега в края на май месец.

0
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Обявено е, че прием в СофтУни има 3 пъти годишно: през април, септември и януари. Следователно след този, следващият подготвителен курс ще започне най-вероятно през октомври.

1
Lili26 avatar Lili26 48 Точки

Да, това са всички материали. Това са всички лекций, домашни и презентаций. 

Успех

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.