Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Домашни в InteliJ и Eclipse?

Въпросът ми е следния: явно ще работя с eclipse, тъй като intelij не ми хареса поради не интелигентната структора (мое мнение и не споря). Чудя се, когато проверявам домашно, и то е писано на intelij и проекта не е експортнат за eclipse, тогава как се процедира? Кажете Вие, по-опитните как сте го правили? Благодаря.

Тагове:
4
Fundamentals Module
ihristov22 avatar ihristov22 SoftUni Team 28 Точки

В тази връзка последно има ли някакво правило Eclipse или intelij за този курс, защото подучух, че Intelij e задължително, a aз почнах с Eclipse?

0
StaVykoV avatar StaVykoV 169 Точки

Просто отваряш класс файловете, няма разлика. Що се отнася за правило - изрично казаха на лекцията, че няма задължително IDE. Просто ще се преподава на IntelliJ и може да има нещо което да ви е неясно на Eclipse, но в гугъл има всичко така че...

1
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

Редно е в такива ситуации всеки сам да експериментира. И двете среди са безплатни - слагате ги, правите проект на едната, после опитвате да го импортнете в другата и повтаряте в обратен ред. Така ще разберете какви варианти има, а и ще ви мине през ръцете (основополагащ принцип в СофтУни).

1
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

@val4o89

Чудя се, когато проверявам домашно, и то е писано на intelij и проекта не е експортнат за eclipse, тогава как се процедира? Кажете Вие, по-опитните как сте го правили? 

Всички домашни съм ги проверявал през ноутпад. Вярвам, че човек трябва да може да си съставя мнение дали даден код ще работи коректно или не, без да го тества. Със сигурност е по-полезно да следиш логиката на колегата и в главата ти да тече някаква мисъл, вместо като бот да нацъкваш Shift-F10 и да сверяваш резултат. Има си джъдж за тая работа.

Ако нещо ви съмнява, има javac <classname>.java → java <classname>

Работи с проекти от всякакви иде-та.

4
16/03/2016 11:28:26
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Съгласен съм с теб, знам, че клас файловете могат да се отворят с квото и да е, но мисълта ми е, че когато не можеш да отвориш цял проект на веднъж се губи повече време. Ясно ми е, че не е голям проблем, но според мен така ще има по-малко реално проверени домашни, защото все някой ще го домързи заради повечето занимавка. Лично мнение е.

2