Екипен проект с Java
В екипния проект има ли значение на каква програма де пише? Щом е игра и не на всеки е по възможностите да я направи имат ли шанс тепърва навлизащите в тоя сектор да се справят?
Незнам дали да се записвам или не. Съвети...please
В екипния проект има ли значение на каква програма де пише? Щом е игра и не на всеки е по възможностите да я направи имат ли шанс тепърва навлизащите в тоя сектор да се справят?
Незнам дали да се записвам или не. Съвети...please
Записвай задължително.
80% от игрите, които съм гледал по защити, са или морски шах, или някво лабиринтче, или breakout, за които има много туториали из гугъл, особено на джава.
Ще се запознаеш с хора, ще научиш ценни неща, ще получиш едни 5-10% бонус към оценката. Само трябва да си екипен човек и да имаш желание.
Запиши се, ако разполагаш с време и желание да участваш. Не мисля, че има какво толкова да загубиш, дори играта да не е перфектна. Напротив, дори си е добър опит.
И аз също както колегата, съм да се запишеш, аз като бях за първи път записан на екипен, нищо не знаех... а трябваше да правим OOP RPG игра, хубавото е, че хората с който ще се паднеш ще знаят повече един от друг и така ще напреднеш по- бързо, и да всеки може да се справи стига да работи отборно, и да има желание.
Поздрави!
Да разбирам, че има някакво разпределение на участниците на база натрупан опит до момента? Че това ми е първи курс след Programming Basics.
Аз след бейсика, започнах ООП и за екипния проект ни бяха разделили на база натрупан опит, предполагам и сега ще е така :)
Да има разпределяне, най вероятно ще сме 50-50, нови-стари.
А някои знае ли колко процента е екипният проект от крайната оценка? Да не е 50%, както в Teamwork and and Personal Skills? :)
И аз съм супер-начинаещ и се чудя дали да записам.
Както @enevlogiev е написал малко по-нагоре, бонуса от екипния проект към крайната оценка ще е до 10%.
Успех.
Аз бих те посъветвал да се запишеш. От това можеш един ствено да спечелиш бонус точки. А и ще научиш доста неща и щесе запоснаешс нови хора. Задачките не са неверочтно сложни. Дори бих казал, че са доста тривиални и има доста информция в Интернет, как могат да се направят.
Така че давай смело и се записвай!
Никой не очаква от теб да направиш програмата перфектно.
Искам и аз да попитам, трябва ли предварително да се уведоми Журето какво ще разработваме или на защитата го запознаваме с проекта.
Единственното което трябва да е, е да бъде игра, как и на какво си го писал няма значение, запознаваш ги с проекта по време на представянето.
Здравейте,
Има ли някакви изискваня, до каква степен да е развита играта. Питам, защото ако решим да напишем игра с някакво човече, вероятно ще напишем 2-3 неща, които то да може да изпълнява(изключвам вървенето в различни подоки и скачането). Но това дали ще се приеме за завършен проект или ще ти кажат " Много малко коляги, нищо не сте направили."?
Имам желание да се запиша и да науча повече.В екипния проект за Java Games на какво OS работят ? - на Windows
или ще е необходим Linux (надявам се не...)
.
Всеки си работи на което OS му е удобно и на което IDE му е удобно. Проекта, тъй като е на Java, ще работи на всякакво OS(красотата на Java! :D). Така че няма за какво да се безпокоиш :)
Благодаря за feedback -a. Записах се!